Bakan Ersoy, Antalya’ya yeni eserler kazandırmanın gayretiyle oldukça yoğun çalıştıklarını belirterek, dün açılışı gerçekleştirilen Olympos Ören Yeri Karşılama Merkezi'nden sonra Side Antik Kenti Ziyaretçi Karşılama Merkezi’ni şehre kazandırmanın gururunu yaşadıklarını bildirdi.

Merkezde otobüs peronlarının üzerine yerleştirilen güneş enerjisi panellerinin alanın tüm ihtiyacının yaklaşık 2 katı kadar elektrik enerjisi üreteceğine değinen Bakan Ersoy, “Ayrıca ıslak hacimlerde kullanılan suların geri kazandırılması için biyolojik atık arıtma sistemi ile günlük 75 ton kapasiteli arıtılan sular çevre sulama sisteminde kullanılacak.” dedi.

Bakan Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Antalya'nın dünya turizminden daha yüksek oranda pay alabilmesi için gece gündüz demeden şehre hizmet ettiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Antalya'da turizmle bağlantılı olarak bir kültürel miras koridoru oluşturmak için de ayrıca bir çalışma yapıyoruz. Gazipaşa’dan Kaş’a kadar tüm ören yerlerimizde çok kapsamlı çalışmalara hız verdik. Her noktasında ayrı bir güzellik olan şehrimizde bu hazineleri keşfedip, gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı