Başkan Yavaş, Mamak ve Altındağ ilçelerindeki seçim çalışmalarının yürütüleceği Hüseyingazi SKM açılışını CHP’nin Mamak Belediye Başkan adayı Veli Gündüz Şahin ve Altındağ Belediye Başkan Adayı Ramazan Değerli ile birlikte gerçekleştirdi.

''Ben yaptım'' diyerek çöp projelere para harcamadıklarını belirten Yavaş, “Benim maaşım, personelimin maaşı ve yapılan bütün hizmetler sizden alınan vergilerle yapılıyor. Dolayısıyla paranın sahibi sizsiniz. Paranızı nasıl kullanıyorlar, doğru kullanıyorlar mı? Nereye harcıyorlar? Bunun hesabını sorma zamanı 31 Mart. 31 Mart'ta doğru kullanan ve yanlış kullananı, israf edeni inşallah ayırt edeceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Yavaş, Mamak-Dikimevi Metro Hattı’nın en geç mayıs ayında tekrar ihale edileceğini kaydederek, “Belki hepiniz biliyorsunuz. Özellikle Mamak Metrosu için maliyetinin yüzde 58 üzerinde verdiler. Tam 200 milyon euro fazla fiyat verdiler. Bu nedenle iptal ettik.” bilgisini verdi.

2019 seçimlerinde kendisine yönelik iftiraları anımsatan Yavaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bunları o koltuklarını koruyup, o düzenleri devam etsin diye yaptılar. Şimdi de aynılarını yapıyorlar. Sosyal yardımlar kesilecekti ne oldu? Şimdi sosyal yardımlarda hepsi bizden kopya çekip ‘Biz daha fazla vereceğiz, biz daha fazla vereceğiz’ diyorlar. Bir belediye başkanı kentinde yaşayan herkesin her türlü ihtiyacını karşılamak zorundadır.”

Hibya Haber Ajansı