Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi ve Buğday Pazarı, Beydağı Tabiat Parkı, Gençlik Merkezi ve Orduzu Spor Kompleksi başta olmak üzere 44 yatırım düzenlenen törenle açılışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, büyükşehir belediyesinin, gerçek belediyeciliğin AK Parti belediyeciliği olduğunu göstererek nerede bir ihtiyaç vara o alanda hizmet üretmek için çalıştığını ifade ederek, “Gerçek belediyeciliği Malatya’da görüyoruz. Gerçek belediyecilik örneğini ortaya koyan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve ekibine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Malatya tarihi hakkında bilgiler aktaran Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Malatya tarihi hakkında neden bilgi veriyorum, bu şehirde belediye başkanı olmak hem vebaldir hem vecehattir. Bunun bilinci içerisinde hareket etmediğin zaman vebalin altında kalır ezilirsin. Ama bu bilinç içerisinde vecehate şerefe talip olacağım derseniz Evliya Çelebinin ‘seçkin insanların yaşadığı diyar dediği’ şehre sahip çıkacaksınız.” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimi ile hizmetlerin açılışı gerçekleştirildi.

Hibya Haber Ajansı