Nilüfer Belediyesi’nin, Nilüfer Kent Konseyi ve Ekolojik Yaşam Derneği (EKODER) iş birliğiyle düzenlediği Tohum Takas Şenliği’nin 9’uncusu yoğun katılım ile Pancar Deposu’nda gerçekleşti.

Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileriyle başlayan programda konuşan Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Arca Atay, bu yolculuğun hikayesinden bahsetti.

Dernek olarak 2009 yılından itibaren Nilüfer Belediyesi’nin kendilerine tahsis ettikleri yerde üretim yaptıklarını anlatan Atay, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden yerel tohumları toplamaya da başladıklarını vurguladı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ‘Tohum candır, tohum yaşamdır’ dediklerini hatırlatarak, sürdürülebilir yaşam için yıllardır ata tohumlarını yaşatmaya çabaladıklarını belirtti.

Ata tohumlarımızı yaşatmak amacıyla başlayan Tohum Takas Şenlikleri’nde sadece bu dönem yaklaşık 150 bin paket tohum dağıttıklarını açıklayan Erdem, “Bu yıl 9’uncu kez düzenlediğimiz şenlik kapsamında 33 çeşit tohumu sizlerle paylaşıyoruz. Sebze tohumu çeşitlerini oldukça artırdık. Toplam 23 bin paket ata tohumu, bu şenliğin katılımcıları tarafından alınarak, toprakla buluşacak, çoğalacak ve dileriz insanlık var olduğu sürece yaşatılacak.” dedi.

Hibya Haber Ajansı