WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Bursa’da ‘Rumeli Balkan’ buluşmaları

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Rumeli Balkan Buluşmaları’ iftar programı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da katılımıyla Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Bursa’da ‘Rumeli Balkan’ buluşmaları
Paylaş:

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bursa’ya gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Rumeli Balkan Buluşmaları’ iftar programına katıldı.

Programa, Bakan Hakan Fidan’ın yanı sıra Vali Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Feridun Yılmaz, Bursa Teknik Üniversitesi Başkanı Naci Çağlar, Bursa milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve Rumeli-Balkan dernekleri temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve Rumelili iş insanları katıldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, programdaki konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başladı.

“Biz Balkan Türklüğü, Balkan Müslümanlığı gibi dimdik ayakta, Türkiye var oldukça, sizler Balkanlar’ın, Rumeli’nin dört bir yanındaki kardeşlerimiz var oldukça hep birlikte dimdik ayakta kalacağız” diyen Bakan Hakan Fidan, memleketimizin de medeniyetimizin de dimdik ayakta kalacağını dile getirdi.

Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde yola çıkarken sınırların ötesindeki soydaşlara ve din kardeşlerimize de destek olmayı temel öncelik olarak belirlediklerini anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

“Bu doğrultuda son 21 yılda yardım ve desteği konusundaki milli kapasitemizi her alanda güçlendirdik, yaygınlaştırdık ve kurumsallaştırdık. Bugün itibarıyla devletimiz gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimiz neye ihtiyaç duyarsa, hemen gereğini yapabilecek duruma geldik. Devlet olarak bölgemize dair çalışmaları yürütürken sivil toplum kuruluşlarımızda el ele veriyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.