Nilüfer Vadisi üzerinde bulanan 220 metrekarelik bina, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek Bursa Roman Dernekleri Federasyonu’na tahsis edildi. Düzenlenen törenle hizmete açılan dernek binasında, sosyal ve kültürel faaliyetlere cevap verecek ofis ve toplantı odaları bulunuyor. Çatısından tesisatına, ince işçiliğinden dış cephesine kadar tamamen yenilenen bina, Roman vatandaşların faaliyetlerini yürütebileceği bir mekan haline geldi.

Halk dansları gösterisinin ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmasına ‘Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm Romanlara selamı var’ diyerek başladı. Açılışı yapılan binanın güzel işlerin yapılmasına vesile olacağını inandığını söyleyen Başkan Aktaş, “Bu binada, yavrularımızın geleceğine tesir edecek önemli çalışmaların imzaları atılacak. Büyükşehir belediyesi olarak Roman Orkestrası’nı kurarken de roman kardeşlerimizi istihdam ederken de aynı bilinçle hareket ettik. Bundan sonra da el birliğiyle hareket edeceğiz. Bizim dostluğumuz pazara kadar değil, mezara kadardır.” dedi.

Bursa Milletvekili Refik Özen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002’den beri bu ülkenin kardeşliği noktasında ciddi adımlar attığını belirtti. 

Roman Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Şaduman Kuruoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Özür dilenecek bir millet varsa, o da Roman vatandaşlarımızdır’ ifadesiyle açılan kapılar, aşağılayıcı bir tabir kullanan iskan kanunun değiştirilmesi, Roman açılımı ve stratejik eylem planlarıyla toplumda Roman varlığını kabul ettirdiklerini söyledi. 

Konuşmaların ardından Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Rahmi Tura tarafından Başkan Alinur Aktaş’a günün anısına plaket verildi. Başkan Aktaş ve beraberindekiler, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından hizmet binasını gezdi.

Hibya Haber Ajansı