Geçtiğimiz haftaya güçlü pozitif başlayan endekste, sonrasında gelen kar satışları haftanın geneline yayılır şekilde etkili oldu ve BİST 100 endeksi haftayı %3.87 oranında değer kaybı ile 8.828 seviyesinden haftayı tamamladı.

Hafta boyunca etkili olan satış baskısı endeksin geneline yayılırken, Borsa İstanbul’un lokomotif sektörlerinden olan bankacılık endeksinde %4.72, sanayi endeksinde ise %4.06 oranında değer kaybı gerçekleşti.

Etkili olan satışlar paralelinde teknik göstergelerde bozulmanın sürdüğünü görüyoruz. Diğer yandan 22 günlük gibi kısa vadede önemli bir ortalamanın altında kalmış olması da olumsuz görünümü artırıyor.

Geçtiğimiz hafta tepkiler, alımların geldiği nokta olan ve aynı zamanda 50 günlük ortalamanın da geçtiği seviye olan 8.735 seviyede seviyesini ilk önemli destek noktası olarak takip edeceğiz.

Endekste bu destek seviyesinin üzerinde tutunma çabasıyla beraber tepki denemeleri görebiliriz. Yeni alımlar için 8735 seviyesinin üzerindeki taban oluşumları beklemenin yararlı olacağı kanaatindeyiz.

Bu süreçte ise hisse bazlı hareketlerin daha ön planda olmasını beklemekle birlikte, beklentimiz paralelinde yaşanabilecek tepki yükselişlerinde ise 8973 ve 9100 seviyelerini ise kısa vadeli ilk ara dirençler olarak verebiliriz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı