Pigment bozukluklarına ilişkin dünya çapındaki düzenlenen epidemiyolojik araştırmaya göre, insanların yarısı en az bir cilt pigmentasyonu sorunu yaşıyor.* 121 bilimsel çalışmayı içeren 18 yıllık araştırmanın sonucunda geliştirilen Melasyl, L'Oréal formülasyonları ile ciltteki pigmentli izleri gidermek ve görünümlerini iyileştirmek için tüm cilt tonlarında kapsamlı bir şekilde çalışıyor. Patentli Melasyl ile formüle edilmiş kozmetik ürünler, en kalıcı izleri bile gidererek daha eşit, doğal bir cilt tonu sağlamaya yardımcı oluyor.

Melasyl ilk olarak MelaB3 serumu ve MelaB3 SPF30 dahil olmak üzere La Roche Posay'ın Mela B3 serisinde kullanılmaya başlandı. L'ORÉAL Paris ve Vichy markalarında da Melasyl içerikli ürünler tüketicilerle buluşacak.

L’Oréal Grup İleri Araştırmalar Küresel Başkanı Anne Colonna, “Tüm insanların yarısının cilt pigmentasyonu sorunları bildirdiği ve bunların üçte birinin bu sorun sebebiyle daha düşük yaşam kalitesine sahip olduğu göz önüne alındığında, görünür lekelerin veya akne sonrası izlerin insanlarda etkisi açıkça cilt derinliğinden daha fazla. Türünün ilk örneği olan Melasyl, kanıtlanmış etkinliği ve geniş erişilebilirliği ile lokalize cilt pigmentasyon sorunlarının çözülmesine yardımcı olarak, daha fazla insanın yeniden özgüven kazanmasını sağlayacak” dedi.

Farklı faktörler kişilerin melanin üretimini bozar ve bu da yaşlılık lekeleri ve iltihap sonrası izler gibi lokal pigmentasyon sorunlarına yol açar. Melasyl içeren L'Oréal formülasyonları, kalıcı olanlar da dahil olmak üzere mevcut koyu lekelerin görünümünü, tüm cilt tonlarında klinik olarak kanıtlanmış etkinlik ve güvenlikle iyileştirir.

L'Oreal, yüz yılı aşkın bir süredir güzellik alanında ileri bilimlerde lider konumda yer almakta, cilt pigmentasyonuna yönelik 35 yıllık özel araştırmasıyla da çalışmalarını geliştirmeye devam etmektedir. Melasyl, pigment bozukluklarına ilişkin dünya çapındaki ilk epidemiyolojik çalışma olmasının yanı sıra, ilk kez 2023’te Singapur’da düzenlenen Dünya Dermatoloji Kongresi’nde de sunulmuştur. Melasyl yakın zamanda Amerikan Dermatoloji Akademisi'nin San Diego'da düzenlenen yıllık toplantısında da yer aldı.

*La Roche Posay tarafından yürütülen 34 ülkede 48 bin kişiden oluşan türünün ilk örneği bir çalışma; 5 Temmuz 2023, Singapur, Dünya Dermatoloji Kongresi'nde son dakika haberi olarak seçildi.

L’Oréal Grup Hakkında:

Dünyanın önde gelen güzellik şirketi L’Oréal Grup, 115 yılı aşkın süredir kendisini tek bir amaca adamıştır: dünya çapındaki tüketicilerinin güzellikle ilgili ihtiyaçlarını yerine getirmek. Varoluş amacı olan dünyayı harekete geçiren güzelliği yaratmak; L’Oréal Grup’un güzelliğe yaklaşımını kapsayıcı, etik, cömert, sosyal ve çevresel sürdürülebilirliğe bağlı olarak tanımlar. L’Oréal Grup, 37 uluslararası markadan oluşan geniş portföyü ve ‘Gelecek için L’Oréal’ programındaki iddialı sürdürülebilirlik taahhütleriyle herkese kalite, etkinlik, güvenlik, samimiyet ve sorumluluk açısından en iyisini sunmak için çalışır. 4 binden fazla bilim insanı ve 6 bin 400 teknoloji uzmanından oluşan özel bir araştırma ve inovasyon ekibiyle hareket eden L’Oréal Grup, Tekno-Güzellik güç merkezi olmaya odaklanırken, güzelliğin geleceğini yaratmaktadır.

Hibya Haber Ajansı