Dünya standartlarındaki tesislerinde kalite ve gıda güvenliği konularından taviz vermeden üretim yapan DANET, ramazan ayında birbirinden lezzetli tariflerle sofranızda. Limonlu ve yoğurtlu DANET gerdan çorbası’nı denemeye ne dersiniz?

Et ve et ürünleri sektörünün köklü markası DANET, 1975 yılından bugüne Türkiye ve dünya sofralarına lezzet katmayı sürdürüyor. Gıda güvenliği ve kalite konularında yüksek standartlardan taviz vermeyen DANET, portföyündeki 100’e yakın geleneksel ürüne modern yemek tarifleriyle lezzet ve değer katıyor. Limonlu ve yoğurtlu gerdan çorbası da bu tariflerden biri.

DANET kuzu gerdan

Afyon bölgesinin lezzetini taşıyan DANET kuzu gerdan özel bir aromaya sahiptir. Gerdan bölgesi, hareketten dolayı sürekli çalışır, bu nedenle gerdan eti hem lezzetli hem de lifli bir yapıya sahiptir. Yağ ve etin eşit olarak dağıldığı kuzu gerdan eti yumuşak, sulu ve aromatiktir.  Daha da önemlisi insan vücudunda büyüme ve gelişme için gerekli olan 9 temel amino asidin tümünü sağlayan kuzu gerdan eti yüksek kalite protein kaynağıdır. İnsan sağlığına faydalı doymamış yağ asitleri barındıran kuzu gerdan, daha düşük yağ içeriği ile hem lezzetli hem de sağlıklı bir et seçeneğidir.

Kolajen zengini gerdan çorbası

Besleyici değeri yüksek gerdan çorbası, aynı zamanda bir kolajen deposudur. Cilt sağlığına, eklem esnekliğine, kemik gücüne, saç ve tırnak sağlığına olumlu etkileri olan kolajen, bağışıklık sistemi fonksiyonlarını da destekler. Bu lezzetli çorba, içerdiği yağ ve proteinler sayesinde vücut ısısını artırır. Soğuk havalarda vücudu içten ısıtarak rahatlatıcı bir etki sağlar. Ayrıca içeriğindeki besin öğeleri ve amino asitler, özellikle kış aylarında görülen grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı vücut direncini artırır. DANET’in usta şeflerinin önerdiği limonlu ve yoğurtlu gerdan çorbası, ramazan ayı için her açıdan ideal bir çorba çeşididir.

Malzemeler

  • 400 g DANET kuzu gerdan eti
  • Yarım çay bardağı un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limon suyu
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı:

Soğan ve sarımsağı ince kıyım, havucu yarım parmak olacak şekilde doğrayın. Orta ateşte, sıvı yağ ile soğan ve havucu hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Yıkanıp temizlenmiş kuzu gerdan etlerini dahil ederek 1-2 dakika kadar kavurun. 5 bardak suyu da dahil edip, ortalama 40-45 dakika kadar pişmeye bırakın. Kontrol ederek pişme süresini ayarlayabilirsiniz.

Pişen etleri bir kaba ayırıp, suyunu süzerek muhafaza edin. Soğanın kalanını ve 2 diş sarımsağı ince ince doğrayın. 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Etin suyunu yarım bardak ayırarak ekleyin ve kaynatın. Haşlanmış etleri kemiğinden ayıklayıp bir kaba alın.

Ardından yoğurt, un, yumurta ve limon suyunu uygun bir kapta çırpın. Ayırdığınız yarım bardak et suyunu ilave ederek hiç pütür kalmayana kadar işlemi devam ettirin. Kaynamaya başlayan et suyunun içine, ayıkladığınız gerdan etlerini ekleyin. Çırpılmış karışımı, kaynar halde yavaş ve hafif karıştırarak ekleyin. Et suyu hafif kıvam alana kadar eklemeye devam edin. Tuz ve karabiberi de ekleyip kısık ateşte yaklaşık 8 dakika kaynatın.

Uygun bir tavada tereyağı ile kırmızı toz biberi kavurup, kaselerde servise aldığınız nefis Danet kuzu gerdan çorbasının üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

DANET ve ürünleri hakkında daha fazla bilgi için www.danet.com.tr adresi sipariş vermek için https://online.danet.com.tr adresi ziyaret edilebilir. Tarifin videosuna ise https://www.youtube.com/@danetlezzeti adresinden ulaşılabilir.

#DANET #KuzuGerdan #EtveEtÜrünleri #KuzuGerdanCorbasiTarifi #YemekTarifi

DANET Sosyal Medya Hesapları:

www.facebook.com/DanetLezzeti/

www.instagram.com/danetlezzeti

https://twitter.com/danetlezzeti                                 

https://www.youtube.com/@danetlezzeti

Hibya Haber Ajansı