18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 109’uncu yıl dönümünde Eskişehir’de Şarhöyük mahallesinde “Şehitler Anıtı” açıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de konuşmasında, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yılındayız. Bir tarafta bir zafer, diğer tarafta şehitlerimiz var. Hem Çanakkale Zaferimizi kutlamayı hem de şehitlerimizi anmayı bir arada gerçekleştiriyoruz. Bu anlamlı günde, Büyükşehir Belediyemizin yaptırdığı Şehitler Anıtımızın açılışına hepiniz hoş geldiniz. Türkiye bugün, dünya milletleri içinde dikkate alınan, önemsenen ve görüşlerine değer verilen bir ülke ise bunda Çanakkale Deniz Zaferi’nin ve ardından da Kurtuluş Savaşı’mızın rolü büyüktür. Ne var ki, her iki tarafın 500 bini aşkın kayıp verdiği Çanakkale Savaşı, bizim açımızdan bir zafer olarak sonuçlansa da, bu kadar büyük bir insan sayısının yaşamını yitirmesi bir trajedi olarak dünya tarihine geçmiştir.” dedi.

Şehitler Anıtı’na değinen Büyükerşen, “Şehitler Anıtımıza gelirsek; bu anıtı yapmayı ve Eskişehir’e emanet etmeyi çok uzun zamandır düşünüyordum.  Kısmet bugüneymiş. Tasarımı bana ait olan ve Büyükşehir Belediyemiz Heykel Atölyesi çalışanlarının kolektif bir sanat eseri olan bu anıtımızda, şehit oğlunun mezarı başında ağlayan, hüzünlenen bir anneyi tasvir ettik. Bu anıtı, yalnızca Çanakkale’de yaşamını yitiren şehitlerimizi değil, tüm tarihimiz boyunca bu ülke için canlarını vermiş şehitlerimizi anabilmek için yaptık.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı