Bakan Kacır, şu ana kadar ilçe ölçeğinde 17 bilim merkezindeki eğitim atölyelerinde 865 binin üzerinde gencin bilimin göz kamaştırıcı dünyasıyla buluşturulduğunu belirterek, “Bugün de 18’incisini Tuzla’da hizmete sunuyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bilim merkezimizle; gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırırken, onları bilimin uçsuz bucaksız dünyasıyla tanışmasına vesile oluyoruz. Sergi alanları ve eğitim atölyeleriyle gençlerimize edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökme imkanı tanıyoruz. Gözlemevinde yer alan güneş saatinin yanı sıra kutup bilim evi ve planetaryumla; gençlerimizin keşif yolculuğuna çıkmasını sağlıyoruz." dedi.

Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümününün idrak edildiğini belirten Kacır, konuşmasında şunları kaydetti: 

"Çanakkale Zaferi, Türk milletinin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini dünyaya bir kez daha ilan ettiği büyük ve tarihi bir kahramanlık destanıdır. Verdikleri mücadeleyle milletimizi Çanakkale Zaferi'ne ulaştıran, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."

Cumhuriyetin 100. yılında TEKNOFEST’lerde; biyoteknolojiden roket mühendisliğine, yapay zekadan iklim teknolojilerine 44 teknoloji yarışmasında, 1 milyon gencin projelerine şahit olduklarını belirten Bakan Kacır, "81 şehrimizde kurduğumuz Deneyap Teknoloji Atölyelerimizle gençlerimizi bilim ve teknoloji dünyasıyla tanıştırıyoruz. Robotik kodlamadan, tasarım ve programlamaya, nesnelerin internetinden havacılık ve uzay teknolojilerine  pek çok yenilikçi teknoloji başlığında 36 aylık ücretsiz eğitim imkanı sunuyoruz." diye konuştu.

Deneyap Teknoloji Atölyelerine başvurların devam ettiğini duyuran Bakan Kacır, "Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı kapsamında 81 şehrimizdeki Deneyap Teknoloji Atölyelerimize öğrenci başvurularımız sürüyor. 25 Mart’a kadar tüm illerimizdeki 4., 5., 8., 9. sınıflar ile lise hazırlık sınıflarında okuyan öğrencilerimizin başvurularını bekliyoruz. Öte yandan bilim iletişiminin en önemli araçlarından bilim merkezlerimiz vasıtasıyla, TEKNOFEST kuşağını denemeye ve keşfetmeye teşvik ederken, bilim ve teknolojiyi anlaşılır ve erişilir kılıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bilimsel okuryazarlığa sahip bir toplum oluşturmak ve bilim kültürünü geliştirmek amacıyla yurdun dört bir yanında bilim merkezleri kuruyoruz." diyen Kacır, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugüne kadar büyük ölçekli 12 bilim merkezimizi, bilim ve teknoloji ateşini yakmak adına, gençlerimizin, çocuklarımızın hizmetine sunduk. 4 ilimizde daha büyük ölçekli bilim merkezi kurulmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ziyarete açık olan bilim merkezlerimizde 7’den 77’ye 11 milyon vatandaşımızı ağırladık.  Bununla birlikte ilçe ölçeğindeki bilim merkezlerimizde de faaliyetlerimizi tüm hızıyla sürdürüyoruz. Şu ana kadar ilçe ölçeğinde 17 bilim merkezimizdeki eğitim atölyelerinde 865 bin gencimizi bilimin göz kamaştırıcı dünyasıyla buluşturduk. Bugün 18’incisini Tuzla’da hizmete sunuyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu paylaşıyoruz."

Hibya Haber Ajansı