Bankaların kredi kartındaki yüksek komisyon oranları esnafı nakite yöneltti. Kartla karını bankaya kaptıran esnaf, çareyi komisyon tarifesinde buldu. Kartla alışverişten % 10 komisyon alınıyor.

Borsa İstanbul'da, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimler öncesi dalgalı seyir devam ediyor. Halka arz endeksinde ise, düşüş sürerken, endeks bugünkü işlemlerde geçtiğimiz 6 haftanın en düşük seviyesini gördü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bankacılara faiz artırma talimatı verdiği" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "18 serbest bölgemizden geçen yıl elde ettiğimiz ihracat geliri 12 milyar 700 milyon dolara ulaştı. Bu sene de ilk 2 ayda yüzde 10 civarında serbest bölgelerimizden yapılan ihracatta artış bulunmaktadır. Geçen yıl 18 serbest bölgemizin ülkemiz ekonomisine kattığı ticaret hacmi 31 milyar dolardır." dedi.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) 8 yıldır uygulamakta olduğu negatif faiz politikasına son verdi. BOJ, bu karar ile negatif faizden çıkan son merkez bankası oldu. BOJ, gecelik çağrı faizini yeni politika faizi olarak belirledi ve kısmen merkez bankasındaki mevduatlara %0,1 faiz ödeyerek %0-0,1 aralığında yönlendirmeye karar verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: En büyük sorunumuz olan enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren geçeceği hızlı düşüşü beraberce izleyeceğiz.

 

Kaynak: A1 Capital

Hibya Haber Ajansı