BIST100 endeksinde güç kaybı sürüyor. Geçtiğimiz haftanın genelinde etkili olan geri çekilme eğilimi sonrasında haftaya zayıf başlayan endekste gün içinde tepki denemeleri görülse de alım iştahı zayıf kaldı ve BIST100 endeksi günü %1.25 oranında değer kaybı ile 8718.11 seviyesinden tamamladı.

Dün etkili olan satışla beraber geçtiğimiz hafta tepki alımlarının geldiği nokta ve aynı zamanda 50 günlük (üssel) ortalamanın de geçtiği seviye olan 8736’nin altında gerçekleşen kapanış olumsuz görünümü artırıyor.

Teknik göstergelerde ki güç kaybının sürüyor olması yanı sıra, kısa vade açısından önemli bir eşik olarak gördüğümüz 8736 seviyesinin hemen altında gerçekleşen kapanış da güç kaybının devam edebileceği gösteriyor.

Saatlik ve günlük grafiklerde göstergelerin zayıf görünümü bugün içinde satış baskısının devam edebileceği gösteriyor.

8736 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmedikçe kısa vade seyir açısından bir önceki tarihi zirve olan ve orta vade açısından kritik nokta olarak gördüğümüz 8562’e kadar geri çekilmenin devamını bekliyor olacağız.

Bu nedenle yeni alımlar için temkinli kalmaya devam ediyoruz. Tepki amaçlı açılacak gün içi pozisyonlarda Kar/Al, Zarar/Kes seviyelerini yakın tutulmasını öneriyoruz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı