Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, KOBİ temsilcileriyle iftar programında bir araya geldi. 

Yeni dönem projelerini iş insanlarına anlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehrin üç farklı noktasında lojistik merkezleri oluşturacaklarını söyledi.

Şehir içinde kalan düzensiz işletmelerin KOBİ Organize Sanayi Bölgesi’nde toplanacağını da belirten Alinur Aktaş “KOBİ OSB için daha önceden talep toplanarak bir süreç belirlenmiş. Dört bin dönümlük alana ve ilave olarak da iki bin beş yüz dönümlük alan daha katılıyor üzerine. Biz şehrin hem doğusunda hem de batısında olmak üzere iki tane KOBİ OSB alanı planlayacağız. Maalesef şehir içinde kalan ve şehir içinde sıkıntılara sebep olan hava kirliliğine, trafiğe farklı konulara sebep olan büyümek isteyen o işletmelerin şehir dışında yer almasıyla oluşturulacak KOBİ OSB  dönüşümü de bizim öncelikli konularımızdan birtanesi.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı  Alinur Aktaş ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay KOBİ Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile ilgili iyi niyet ve iş birliği çerçeve protokolüne imza attı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş program sonrası Merinos Kongre ve Kültür Merkezi Muradiye Salon’a geçerek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “Kadın Kooperatiflerimizle Güçlü Yarınlara” iftar programına katıldı.

Hibya Haber Ajansı