Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 10’u hızlı şarj olmak üzere 50 adet şarj istasyonunun toplu açılışını yaparak, 35 milyon TL maliyeti olan K-Şarj istasyonlarının Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş. (KCETAŞ) tarafından yüzde 20 indirimli hizmet vereceğini müjdeledi.

Önümüzdeki yıllarda Türkiye çapında hizmet vermesinin planlandığı K-Şarj ile ilgili bilgiler veren Başkan Büyükkılıç, “1926’da Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Kayseri’mizin sağduyulu iş adamlarının kurmuş olduğu elektrik şirketine imtiyaz veriyor. O gün bugündür KCETAŞ adı altında kurulan, KEPSAŞ, Erciyes ve Hunat A.Ş.’miz olmak üzere şirketlerimize şimdi de K-Enerji’yi ekliyoruz. Hayırlı olsun diyor, emeği geçenleri kutluyorum. Lisanslı olduğunu, Türkiye çapında yayılım yapacağını, her tarafta hizmet vereceğini paylaşıyoruz” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, elektrikli araba sayısının her geçen gün arttığını hatırlatarak, “Kayseri’mizde TOGG dahil değişik elektrikli araçları görürken, biz de son dönemde 15 tane 18 metrelik yüzde yüz elektrikli otobüsleri aldık, toplam 21 tane çevreci, tasarruflu ve doğa dostu elektrikli otobüslerimizle filomuzu zenginleştiriyoruz. Aynı zamanda bundan sonraki araçlarda da elektrikli araçları tercih edeceğiz, süpürme araçlarını da elektrikli aldığımızı da buradan paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

K-Şarj istasyonlarının KCETAŞ tarafından yüzde 20 indirimli hizmet vereceğini müjdeleyen Başkan  Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elektrikli araçları olanlar K-Şarj bu alanda en ucuz elektrik yükleyen şarj, Türkiye’de en ucuz şirkettir. Hidayet bey ile görüştük, ‘Biz suda indirim yaptık, şarj ünitelerine sen de indirim yap’ dedik, ‘tamam başkanım’ dedi. 19 Mart sabahtan itibaren yüzde 20 daha ucuz araçlarınızı şarj edebilirsiniz.”

Hibya Haber Ajansı