Zafer Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Özbey, "Zafer Partisi olarak, şu an Van’da beşinci parti durumundayız. Oysa saha çalışmalarımızda düzen partilerine olan tepkileri de görüyoruz. Zafer Partisi olarak 31 Mart’ta dördüncü parti olarak seçimleri tamamlayacağız. Kamuoyu araştırmalarında yok sayılan, görmezden gelinen Zafer Partisi’nin yükselişi artık yok sayılamayacak düzeyde. Türkiye genelinde alacağımız oy oranıyla ülkemizdeki sığınmacı ve kaçak sorununun artık çözülmesi gerektiği mesajını seçmenimiz verecektir." diye konuştu.

Gençlerin iş beğenmediği, ücret beğenmediğine inanmadığını belirten Özbey, "Sıradan bir mağazada tezgahtar olarak çalışmak, bir markette kasiyer olarak işe girmek için bile torpil arayan gençlerimiz var. Van’da genç işsizliği Türkiye ortalamasının çok üstünde. Bu yüzden Zafer Partisi olarak Van’da belediye seçimlerini kazanmamız halinde istihdam yaratacak pek çok yatırıma imza atacağız. Amacımız 5 yılın sonunda yüz bin kişinin istihdam edilmesi olacak." açıklamasını yaptı.

Özbey, Van'da yarıştıkları partilerin vaatlerinin daha çok beton içerdiğini belirterek "Köstebek yuvasına dönen yollar, 300 metrelik yola 30 tane kasis yapmak, Van Gölü’nü kayalarla doldurmak, 2024 yılında bile halen suları akmayan evlerin olması aslında Van’da yıllardır yapılan belediyeciliğin durumunu gözler önüne seriyor. Yarıştığımız partilerin Van seçmenine vaat olarak sunduğu projeler ise daha çok beton, daha çok rant içeriyor. Bu Van halkına saygısızlıktan başka bir şey değildir. Trafik sorununu yaratanların trafik sorununu çözmekten bahsetmesi sadece trajikomiktir." şeklinde konuştu.

Özbey, istihdam, turizm, trafik ve kalkınma projeleri ile Van’ın öncelikli sorunlarının çözümü olarak hayata geçireceklerini vurguladı.

Hibya Haber Ajansı