Fusion, insan vücudundaki belirli organları, dokuları veya hücreleri hedef alan, hızla büyüyen bir kanser tedavisi alanı olan radyofarmasötiklerle çalışıyor.

AstraZeneca, "Bu satın alma, kemoterapi ve radyoterapi gibi geleneksel rejimleri daha hedefe yönelik tedavilerle değiştirerek hastalar için kanser tedavisini ve sonuçlarını dönüştürme hedefini gerçekleştiren AstraZeneca'da ileriye doğru atılmış büyük bir adıma işaret ediyor" dedi.

Fusion'ın hisseleri, analistlerin sektöre ısınması ve olası bir satın alma hedefi olarak Fusion'a işaret etmesiyle son 12 ayda zaten yüzde 165 yükselererek Pazartesi günü 10,64 dolardan kapandı.

Anlaşma, AstraZeneca'nın geçen hafta Fransız nadir hastalıklar girişimi Amolyt'i satın almak için yaptığı 1 milyar dolarlık anlaşmanın ardından geldi.

AstraZeneca Onkolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Susan Galbraith, "Günümüzde kanser hastalarının yüzde otuz ila ellisi tedavi sırasında bir noktada radyoterapi alıyor ve Fusion'ın satın alınması, bakımın bu yönünü yeni nesil radyokonjugatlarla dönüştürme tutkumuzu daha da güçlendiriyor" dedi.

Hibya Haber Ajansı