Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hizmet ve eser siyaseti yaparak, ilçelerin sorununu çözmek için büyük bir gayret içerisinde olduklarını vurgulayarak konuşmasına başladı.

Çumra’nın ilçe olduğu 1926 yılı ile 2014’de Yeni Büyükşehir Yasasıyla iki önemli tarihi olduğunu kaydeden Başkan Altay, “O günden bugüne çok mesafe kat ettik. Bir ilçenin gelişmişlik seviyesini gösteren önemli aşamalar var. Bunlar; su, kanalizasyon, doğalgaz ve atık su arıtma tesisi. Bu manada Çumra’da yaptığımız atık su arıtma tesisi de bizim için çok önemli. Güncel bedelle 400 milyon liranın üzerinde bir tesisin temelini atıyoruz.” ifadelerini kullandı.

KOP kapsamında içme suyu arıtma tesisi olan Seçme’de yaptıkları 1.4 megavatlık hidroelektrik santralinin de açılışını yaptıklarını belirten Başkan Altay, “Tünelden Seçme Arıtma Tesisi’ne kadar yaklaşık 52 kilometrelik bir hat var ve bu, Türkiye’deki su alma yapısına en uzak arıtma tesisi. Bu tesisin düşüşüne yaptığımız HES, inşallah 3 yılda kendini amorti edecek.” dedi.

Tüm bu işleri ''üçlü olalım, güçlü olalım'' diye çıktıkları yolda Konyalılardan aldıkları ruhsatla gerçekleştirdiklerini paylaşan Başkan Altay, “İlçe belediyemiz, büyükşehir belediyemiz ve merkezi hükümetimiz hep birlikte sorunları çözüyoruz. Bakın Çumra bugün hızlı trenle seyahat eden Türkiye’nin ender ilçelerinden birisi. Çumra’dan binip Konya’ya, Konya’dan binip Ankara’ya ve İstanbul’a yüksek hızlı trenle seyahat edebiliyorsunuz. Gücümüz yettiğince sizlerin hayatını kolaylaştırmak, sosyal hayatı geliştirmek ve Çumra’nın belediyecilik tarihine geçecek işler yapmaya gayret ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhur İttifakı Çumra Belediye Başkan Adayı Fatih Demirci, AK Parti Çumra İlçe Başkanı İbrahim Onbaşı, MHP Çumra İlçe Başkanı Recep Yıldırım ve vatandaşların da katıldığı programda konuşmaların ardından bir tesisin temeli atıldı, diğerinin açılışı yapıldı.

Hibya Haber Ajansı