Türkiye’de fintek ekosistemi her geçen gün büyürken, sektöre yeni giren şirketler rekabette öne çıkmak için önemli atılımlar yapmaya devam ediyor. 2022 yılının Ekim ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan elektronik para ve ödeme kuruluşu faaliyet izni alan Papel, geliştirdiği ürün ve teknolojilerle öne çıkıyor.

Türkiye’de son yıllarda hızla büyüyen ve aldığı yatırımlar ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan sektörlerin başında fintek geliyor. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin 2022 yılında yayımladığı Türkiye Fintek Ekosistemi Durum Raporu’na göre Türkiye 93,8 milyon kredi kartı sahipliğiyle dünyada 7’nci sırada yer alıyor. Kredi kartı işlem sayısı bakımından ise dünyada 6’ncı sırada. Bu istatistiklerin yanı sıra 1,8 milyon POS cihazı, 52.200 ATM ve 86,7 milyon aktif bireysel dijital bankacılık müşterisiyle Türkiye, bankacılık alanında lider ülkelerden biri.

Fintek sektörü 2024 yılına hızlı başladı

Türkiye’nin güçlü finans altyapısı ve dijital ürünlere kolay adaptasyonu sayesinde fintek sektörüne olan yatırımcı ve kullanıcı ilgisi de her geçen yıl artıyor. 2024 yılında sektörde teknolojik yatırımlar da hız kesmeden devam ediyor. 2022 yılında elektronik para ve ödeme hizmetleri kuruluşu olarak faaliyet göstermeye başlayan Papel, 2024 yılına iddialı bir başlangıç yapan fintek şirketlerinin başında geliyor. 

2023 yılında “Açık Bankacılık” lisansı alan ve Bankalararası Kart Merkezi üyeliği onaylanan Papel, ürün ve servisleriyle sektörde fark yaratacak adımlar atmaya başladı. Hem kurumsal hem bireysel kullanıcılar için ‘hızlı ve kolay’ bir finansal deneyim sunan şirket, özellikle KOBİ’lerin büyümesine destek olacak ürünleriyle dikkat çekmeyi hedefliyor.   

“Papel olarak çok büyük hedeflerimiz var”

Bu yıl içinde birçok farklı ürün ve hizmetin lansmanını yapacaklarını duyuran Papel Kurucusu ve CEO’su Seyhan İbrahim Yıldırım, sektörün tüm paydaşlarıyla birlikte hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılar için çok önemli bir rol üstlendiklerini söyledi. Yıldırım şunları ekledi:

"Ülkemizin finans merkezi olabilmesi için en önemli adımlardan biri de “finansal teknoloji merkezi” olmasıdır. Türkiye hem güçlü altyapısı hem de insan kaynağıyla fintek ve dijital bankacılık sektörlerinde dünyada çok önemli bir yere sahip. Biz de bu potansiyele inanıyoruz ve daha da ileri götürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Papel olarak sadece ödeme altyapısı sunan bir şirket olmaktan çok daha büyük hedeflerimiz var. İşletmeler için geliştirdiğimiz ürünlerle çok daha kolay ödeme almalarını sağlarken, aynı zamanda ihtiyaç duydukları tüm araçları aynı platformda sunacağız. Kişiselleştirilmiş kampanyalardan ekip yönetimine, stok takibinden sadakat programlarına birçok farklı finansal ihtiyaçları için cep aplikasyon üzerinden ya da Papel ile her işlemlerini kolayca yapabilecekler."

“Maliyet etkin, kullanımı kolay ve güvenli bir ekosistem”

Bireysel kullanıcılar için de çok önemli geliştirmeler yaptıklarını dile getiren Seyhan İbrahim Yıldırım; güvenli, maliyet olarak avantajlı ve kullanımı kolay bir ekosistem geliştirdiklerini söyledi. Papel CEO’su Yıldırım; "2024’ü Papel’in Türkiye pazarında tanıtım faaliyetlerine başladığı yıl olarak planlıyoruz. Lansman ile birlikte online ve offline kampanyalar ve yepyeni bir finansal deneyimin kapılarını aralayacağız. Dünya çok hızlı değişiyor, tüketicilerin harcama alışkanlıkları ve beklentileri ise çok daha hızlı değişiyor. Papel olarak en büyük önceliğimiz kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını çok doğru olarak belirlemek ve buna yönelik ürünler geliştirmek. Bu anlamda çok önemli mesafeler katettiğimiz için de çok heyecanlıyız." ifadelerini kullandı.  

Hibya Haber Ajansı