Down sendromlu sporcuların olimpiyat oyunları olarak adlandırılan 2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları (2024 Trisome Games), 33 ülkeden 858 Down Sendromlu sporcu, antrenör ve idarecinin katılımıyla Antalya’da düzenlenecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 4 yılda bir yapılan ve ikinci kez düzenlenecek Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları’na ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, Türkiye’nin düzenlediği başarılı organizasyonlarla dünya çapında bir marka haline geldiğini söyledi.

Oyunlarda mücadele edecek tüm sporculara başarılar dileyen Bakan Bak, “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; özel sporcularımız kaybedeni olmayan bir organizasyonda mücadele edecek. Hepsi bizim gözümüzde gerçek birer şampiyondur. Turnuva denilince akıllara hep rekabet gelir ancak, sporun özünde dostluk ve kardeşlik vardır. Down Sendromlu sporcularımızın kazanma azmi, centilmence mücadeleleri tüm madalya ve kupaların üzerindedir. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları için ülkemize gelen değerli konuklarımızın, Anadolu halkının misafirperverliği ile kendi evlerinde hissedecekleri bir ortam bulacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

2024 Trisome Games’te Türkiye'yi 86 sporcu temsil edecek

19-26 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek oyunların Açılış Seremonisi 20 Mart Çarşamba günü saat 11.00’de Antalya Spor Salonu’nda yapılacak.

Atletizm, basketbol, cimnastik, futsal, judo, masa tenisi, tenis ve yüzme branşlarının yer aldığı 2024 Trisome Games’te Türkiye'yi 86 sporcu temsil edecek.

Down Sendromlular Dünya Spor Oyunlarına; Amerika Birleşik Devletleri, Arnavutluk, Arjantin, Avusturalya, Azerbaycan, Brezilya, Bulgaristan, Kolombiya, Hırvatistan, Çekya, Estonya, Finlandiya, Fransa, İngiltere, Hong Kong, Macaristan, İrlanda, İtalya, Japonya, Litvanya, Macau, Meksika, Mısır, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya, Slovenya, Güney Afrika, İspanya, Venezuela’dan sporcular katılacak.

Hibya Haber Ajansı