Bakan Tunç'un konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Spor sahalarımızda bu tür görüntüleri kabul etmek mümkün değil, hiç hoş değil. Spor kardeşliktir, spor barıştır, dostluktur. Dostluğa ve kardeşliğe vesile olması gerekirken düşmanlığa vesile olması kabul edilebileceğimiz bir durum değil. O nedenle Fenerbahçe-Trabzonspor maçından sonra çıkan olayları da kabul etmek mümkün değil.

Tabii 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunumuz var. Bu kanun 2011 yılında TBMM de o dönem ben de Adalet Komisyonu üyesi olarak görev yaparken çıkarttığımız bir kanun. Bu kanunun amacı spor müsabakaları öncesinde, esnasında, sonrasında, spor sahalarında ya da spor müsabakalarına gidiş-geliş güzergahlarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesini amaçlayan önemli bir kanundur.

Bu kanunun uygulanması çerçevesi içerisinde bugüne kadar uygulama devam etti tabii o günkü spor müsabakasından sonra gözaltılar gerçekleştirildi. Sahaya inen taraftarlar futbolculara yönelik saldırılar sonrasında adli soruşturma hemen başlatıldı.

Şu ana kadar 38 kişinin kimlikleri tespit edildi. 12 kişi gözaltına alınmıştı. Kimlikleri tespit edilen kişilerle ilgili gözaltı süreçleri devam ediyor. O kamera görüntüleri de izlenerek burada kimler bu konuda kusurluysa Cumhuriyet Başsavcılığımızın yapacağı soruşturma neticesinde ortaya çıkacaktır.

Bu tür görüntülerin bir daha olmaması temennimiz.

Şu anda futbolcularla ilgili herhangi bir soruşturma söz konusu değil. Burada sahaya giren taraftarların futbolculara saldıran kişiler tespit edildi bunlarla ilgili adli süreç devam ediyor.

Bazı sosyal medya hesaplarında futbolculara yönelik de soruşturma yapılacakmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmış kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil."

Hibya Haber Ajansı