Şahan, rezerv alan ilan edilen yeri gören bir noktada, düzenlediği basın toplantısında, bu alanı "Şişli'nin Kanal İstanbul'u" olarak tanımladıklarını söyledi.

24 bin metrekarelik alanda çalışma yapan iş makinalarının sesine dikkati çeken Şahan, “Bu duyduğunuz ses aslında Şişli'ye saplanmak istenen hançerin öncü sesleridir. Şişli'nin Kanal İstanbul'unun yapılmak istenen projenin öncü sesleridir.'' dedi.

Şahan, sürece ilişkin bazı belgelerle, Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı dönemde imza attığı ve rezerv yapı ilan edildiğini ileri sürdüğü belgeyi göstererek şöyle konuştu:

''2021 yılında, deprem yasaları kullanılarak bu kentin daha dirençli hale dönüşmesi, depreme dayanıklı konutlarda oturmamız için çıkarılmış yasalar kullanılarak, rezerv yapı alanı ilan edildi. Buradaki imzaya dikkatinizi çekiyorum. Bu imza, bugün Cumhur İttifakı Adayı Murat Kurum'un imzasıdır. 4 futbol sahası büyüklüğündeki bu alan, rezerv yapı ilan edildi. Vatandaşların, belediyenin hukuki mücadelesi burayı kazandı ve iptal edildi. Daha sonra, 2022 yılında yine Cumhur İttifakı’nın Adayı Murat Kurum'un imzasıyla, aynı alan sanki iptal yokmuş gibi rezerv alan ilan edildi. Bu evraklardan sonra esas yapılmak istenene gelelim, 270 bin metrekarelik, bu kentin yine merkezine bir hançer saplamak, otel rezidans, AVM, konut; günlük sirkülasyonun 100 binin üzerine geçen bir mahalle kadar nüfusu buraya getirecek olan, sadece Şişli değil, İstanbul'un trafiğine, merkezine, İstanbul'un bütün konularına ilişkin krize sebep olacak bir proje yapılmak isteniyor bu imzalarla.''

Şişli'ye yapılmak isteneni bildiklerini dile getiren Şahan, ''Peki Şişli'de vatandaş ne istiyor?'' sorusunu sorup, alana ilişkin tasarladıkları projeyi gösterdi.

Şahan, ''Burada ‘Yuvamız İstanbul’, ‘Kent lokantası’ var. Deprem toplanma alanı var. 24 bin metrekarelik açık alan var. Gençler için spor alanı, çocuklar için park alanı var. Şişli'de kişi başına düşen yeşil alan 1 metrekarenin altında. Çocuklar, kadınlar evlere hapsolmuş durumda. Burada insanların tanışabileceği kamusal alan var. Burada 2 bin araçlık zemin altı otopark var. Şişli bunu istiyor.'' görüşünü aktardı.

Hibya Haber Ajansı