Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa; Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Çayan, CHP Gölbaşı Belediye Başkanı Adayı Yakup Odabaşı ve Ankara Milletvekilleri katıldı.

Uygulama Evi ile yine bir ilke imza attıklarını belirten Yavaş, sosyal belediyeciliği sadece ihtiyacı olan insanlara destek olarak anladıklarını söyleyerek şunları kaydetti:

“Bir gencin eğitimine destek olmak, onun da yaşıtlarıyla beraber okumasını sağlamak. Yine toplumdaki bütün bireylerin sağlıklı bir şekilde yaşaması, ekonomik sıkıntı çekmemesi için destek olmak, onların kendilerini geliştirmesini sağlamak da aynı zamanda sosyal belediyeciliktir. Bir diğeri dezavantajlı gruplar dediğimiz grupların da yine toplum içerisinde görünür halde olması ve rahat etmeleri için, topluma kazandırılmaları… Biz vefat ettikten sonra ne olacak endişesi yaşamadan kalmaları için çalışmaktır.” 

Batıkent’te de otizmli ve özel ihtiyaç sahibi bireyler için büyük bir tesis projeleri olduğunu belirten Yavaş, “Engelli bireylere sahip ailelerin en büyük sorunlarından bir tanesi herhangi bir şekilde düğünü, cenazesi veya bir ihtiyacı olup da evden ayrıldığı takdirde bu çocukların ne olacağı, nereye bırakabileceği, emanet edebileceği bir yer yoktu. Bununla ilgili kent merkezine Mola Evleri açmıştık. Burası da otizmliler için büyük bir görev olacaktır bizim için diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Uygulama Evi hakkında bilgiler veren Yavaş, “Ben ikide bir projesi olanları çöp projeyi halka proje gibi sunanlara bu tip projeleri öneriyorum ve Türkiye'de bir örnek oluyor. Gerçek belediyeciliğin de bu olduğunu tekrar huzurunuzda ifade ediyorum. İnşallah Ankara'nın çeşitli yerlerinde de açabiliriz. Ayrıca Türkiye'de örnek olacağını düşünüyoruz” dedi.

İncek Uygulama Evi’nde otizmli bireyler konaklayarak, konakladıkları süre içerisinde çeşitli atölye ve faaliyetlerle sosyal ve mesleki becerilerini geliştirebilecek. İçerisinde banyo ve tuvaleti olan tek kişilik 11 odaya sahip İncek Uygulama Evi, otizmli bireyler ve ailelerinin hayatını kolaylaştıracak.

Hibya Haber Ajansı