Kürdistan Bölgesi hükümetinin deprem çalışmaları için gönderdiği 70 iş makinesi ve yardımlardan oluşan konvoy Urfa’ya ulaştı. Konvoyun son durağı Adıyaman.

Maraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerde kullanılmak üzere Kürdistan Bölgesi hükümeti tarafından 70 iş makinesi gönderildi.

Türkiye'ye deprem nedeniyle yurt dışından destek ve yardımlar sürüyor.

Barzani Yardım Vakfınca (BCF) gönderilen 70 iş makinesi ve yardımlardan oluşan konvoy depremden etkilenen Urfa'ya ulaştı.

İş makinelerini ve yardım malzemelerini taşıyan konvoyun gece Adıyaman'a ulaşması planlanıyor.

Vakfın Avrupa Temsilcisi Awat Mustafa, AA’ya Kürtçe yaptığı açıklamada Türkiye'ye Başkan Mesud Barzani'nin geçmiş olsun dileklerini getirdiklerini söyledi.

Awat Mustafa “Battaniye, sıcak yemek, ilaç gibi ihtiyaçlar getirdik. Ayrıca 50 kişilik bir kurtarma ekibiz deprem bölgelerinde çalışmalara katılacak. Yardımlarımız bize ihtiyaç olduğu sürece oldukça sürecek.

Türkiye'nin acısını yüreklerinde hissettiklerini vurgulayan Mustafa, "Her zaman felaketler döneminde birbirimize destek olduk. Türkiye'deki kardeşlerimizim yanındayız ne gerekiyorsa onu yapacağız. Desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz" dedi.

Barzani Vakfının Urfa'da işbirliği yaptığı Miran İnsani Yardım Derneği Başkanı Süleyman Şeyhnebi ise "Depremden 9 saat sonra ekiplerimiz Türkiye'ye giriş yaptı. 40 araçlık ekip ilk etapta geldi. Şu an ise 70 iş makinesini taşıyan konvoy Türkiye'ye girmiş durumda. Adıyaman'da çalışmalara başlayacağız. Bu acıyı paylaşmak bizleri birleştiriyor. Irak halkı da gelişmeleri yakından takip ediyor" diye konuştu.

Kürt iş insanı Mustafa Kılıçaslan ise büyük bir yardım ekibiyle deprem bölgelerine yardım ulaştırmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, "Her türlü yardım malzemesini getirdik. Bu doğal affet döneminde Sayın Mesud Barzani’nin isteği üzerine geldik. Buraya, Türkiye'deki doğal afetin acılarını paylaşmaya, onlara destek olmaya geldik" ifadelerini kullandı.