Akaryakıtta tek fiyat dönemi yolda: 30 Nisan'da yürürlüğe girmesi planlanıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt istasyonlarında farklı isimlerle satılan dizel ve benzinde uygulanan fiyat farklarını kaldırmaya hazırlanıyor.

Firmaların yurt dışında faaliyet gösterirken karşılaştıkları en büyük sorunun teminat mektubu olduğunu dile getiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, "Türk bankaları tarafından verilecek teminat mektuplarının özellikle siyasi ilişkilerimizin en üst düzeyde olduğu ülkeler tarafından doğrudan kabulü yönünde bir süreç başlatılmalıdır" dedi.

Çin Merkez Bankası temel politika faizinin ardından gösterge borç verme faiz oranlarını da sabit tuttu. 20 ticari banka tarafından belirlenen bir yıllık gösterge kredi faiz oranı (LPR) %3,45'te, beş yıllık LPR ise %3,95'te sabit tutuldu.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyesi ve Letonya Merkez Bankası Başkanı Martins Kazaks, yatırımcıların yılsonuna kadar ECB'nin üç faiz indirimi yapacağına dair bahisleri konusunda "rahat" olduğunu söyledi. Geçmişte faiz indiriminin yakın olduğuna dair spekülasyonlara direnen Kazaks, bu kez piyasa fiyatlamasının ECB'nin kendi ekonomik projeksiyonlarıyla uyumlu olduğunu ve enflasyonun yılsonuna kadar %2 hedefine yaklaştığını söyledi.

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği'nin Ukraynalı gıda üreticilerine Haziran 2025'e kadar pazarlarına gümrüksüz erişim hakkı tanınması konusunda geçici bir anlaşmaya vardığı belirtildi.

Dünya genelinde satılan otomobillerde Çinli üreticilerin payının yükselmesi dikkat çekerken, sektördeki iddiasının ihracatla sınırlı kalmasını istemeyen Çin hâkimiyetini daha da sağlamlaştırma yolunda. BYD ve Chery gibi önde gelen üreticiler küresel otomotiv ihracatındaki ağırlıklarıyla yetinmeyip, farklı bölgelerde yeni fabrikalar kurarak operasyonlarını küresel çapta genişletmeyi hedefliyor.

Amerikan Petrol Enstitüsü(API) tarafından hesaplanan ve enerji işlemcileri tarafından yakından takip edilen verilere  göre, 15 Mart ile sona eren bir haftalık dönemde ABD petrol stokları önceki hafta görülen 5 milyon 521 bin varil düşüşün ardından 1 milyon 519 bin varil daha geriledi. Piyasalarda beklenti 77 bin varil artış olacağı yönündeydi.

Petrol fiyatları, ABD ham petrol stoklarında düşüşe işaret edilmesi ve yatırımcıların Fed'in piyasanın genel gidişatını şekillendirecek faiz oranı kararına geri sayması ile iki günlük yükselişin ardından sakinleşti.

Japon Yeni, ABD doları karşısında 4 ayın en düşük seviyesine geriledi, müdahale gelme riski arttı. Stratejistler, Japon politika yapıcıların FX eşiklerine duyarlılığı test edildiğinden USD/JPY'deki ticaret koşullarının "karışık" olabileceğini ve bugünün ilerleyen saatlerinde FOMC toplantısının sonucunun şahin olması durumunda da alakalı olacağını ekliyor.

İzmir Fırça'nın 2023 yılı 12 aylık konsolide net zararı 26.615.435 TL (2022/12 aylık: -10.965.636 TL).

Ebebek Mağazacılık'ın 2023 yılı 12 aylık konsolide net karı 302.099.366 TL (2022/12 aylık: 269.414.692 TL).

MLP Sağlık'ın 2023 yılı 12 aylık konsolide net karı 4.529.594.000 TL (2022/12 aylık: 4.741.597.000 TL)

Kaynak: A1 Capital

Hibya Haber Ajansı