Geçtiğimiz 6 işlem gününü negatif tamamlayan BIST100 endeksinde dün zayıf açılış sonrasında tepki alımları güç kazandı ve endeks günü %2.43 oranında değer kazanımı ile 8929.88 seviyesinden tamamladı.

Dün bankacılık sektör hisselerinde etkili olan güçlü alımlar endekste tepki hareketini hızlandırırken, etkili olan alımlar sonrasında son günlerde zayıf bir seyir izleyen kısa vadeli göstergelerde toparlanma görüyoruz.

Ayrıca bir önceki gün sınırlıda olsa altında kapanış gerçekleşen 50 günlük üssel ortalamanın üzerine tekrar çıkılmış olmasında kısa vade açısından olumlu bulduğumuz diğer teknik unsur olarak  gösterebiliriz.

Dün etkili olan tepki alımlarının devamı ile güne başlamasını beklediğimiz endekste fibo düzeltme seviyesi konumunda olan 8970’i ilk ara direnç olarak takip edeceğiz. Bu seviyenin aşılması halinde ise son günlerde altında hareket edilen 22 günlük ortalamaya kadar tepki atağının devamını görebiliriz. Ortalamanın geçtiği nokta olan 9074’e yaklaşan hareketler sonrasında gelebilecek gün içi kar satışlarına dikkat edilmeli.

Endekste 8780 seviyesini ise ilk ara destek noktası olarak verebiliriz.

Kaynak: A1 Capital

Hibya Haber Ajansı