Birkaç yıl önce Şanlıurfa'nın en sosyetik mahallelerinden Ertuğrul Gazi Mahallesi şimdilerde sorunlarla gündemde. Mahalle sakinlerinin iddiasına göre Suriyeli mülteciler mahalleyi yaşanmaz kılmış. 

Suriyelilerin fuhuş , uyuşturucu madde ticareti,  bıçakla tehdit gibi birçok suçu sıradan hale getirdiğini iddia eden mahalle sakinleri yetkililerden yardım istiyor.

Bir zamanların en gözde Mahallesi Ertuğrul Gazi mahallesi'nin geldiği hali içler acısı olarak yorumlayan bölge sakinleri eski günlerine kavuşmak istiyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin beyazgül'e seslenen Fatma teyze, " uyuşturucu bunlarda, fuhuş bunlarda, bıçakla adam tehdit etmek bunlarda, kelebek ve sallamalı bıçakla gezmek bunlarda. Daha bu sabah oğlumu bıçakla kapıya kadar kovaladılar. Eskiden rahat ve özgür bir şekilde gezdiğimiz mahallemizde şimdi çocuk parkında oturmaya korkar olduk. Yetkililerimize sesleniyorum burayı düzeltsinler bizleri eski güzel günlerimize kavuştursunlar" şeklinde konuştu.

Fatma teyze kimsenin kiralamadığı evlerin ise madde  bağımlılarının yuvası haline geldiğini ileri sürdü.

 

Haber: İbrahim Uyğur-Gaffar Kaymaz