Türkiye’nin yerli peynir markası Muratbey, 15-17 Nisan tarihleri arasında ABD’de düzenlenen dünyanın özel ticari buluşmaları arasında gösterilen ECRM organizasyonuna katılarak inovasyonla geliştirdiği halk sağlığına katkı sağlayan ürünlerini dünya gıda sektörüne tanıtacak.

Peynir sektörüne adım attığından bu yana istikrarlı şekilde yükselen büyüme oranıyla tüm dünyaya adını duyuran Türkiye’nin yerli peynir markası Muratbey, ABD’de düzenlenen ECRM Fuarı’na katılarak inovatif ürünlerini dünya gıda sektörüne tanıtacak. 15-17 Nisan 2024 tarihleri arasında kapılarını açacak olan fuar, markalar için özel olarak hazırlanmış birebir toplantılar, benzeri görülmemiş erişim ve iletişim olanakları sunuyor.

Avrupa'daki tanıtım ve pazarlama faaliyetleri ile marka yatırımlarına yoğun şekilde devam eden Muratbey, Almanya’da yakaladığı pazar payı artışının ardından 2011 yılından beri ihracat yaptığı ABD pazarındaki hedeflerini de yükseltti. Dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen Muratbey, perakende gıda sektörünün dev buluşması ECRM Fuarı ile ödüllü özel peynirlerini ABD’deki peynir severlerle buluşturacak.

2008’den bu yana 60’a yakın ülkede marka tescili aldıklarını belirten Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Avrupa Birliği, Ortadoğu ülkeleri, ABD ve Türki Cumhuriyetler ağırlıklı olmak üzere 5 kıtaya ihracat yapıyoruz. Ar-Ge çalışmalarımız sonucu geliştirdiğimiz özel peynirlerle birlikte Muratbey, 300’ü aşkın ürün çeşidine ulaştı. Sağlıkla lezzeti buluşturduğumuz, peyniri günün her saati tüketilebilecek bir atıştırmalığa dönüştürdüğümüz özel peynirler, 7’den 70’e her yaş grubuna hitap ediyor. Ürünlerimiz dünyanın farklı kültürlerinin beğenisi kazanıyor. Turquality programıyla 2018’den beri Türkiye’den Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika, Danimarka, Avusturya ve Hollanda başta olmak üzere AB ülkelerine sürekli yükselen bir grafikle peynir ihraç ediyoruz. ECRM Fuarı’nda Muratbey’in özel ürünlerini ABD’de, dünyanın büyük gıda perakendecileriyle buluşturarak daha çok kişi peynirlerimizi tatsın istiyoruz.” dedi.

Toplum sağlığı için çok kritik olan ve dünya çapında eksikliği yaşanan D vitamini başta olmak üzere prebiyotik, whey protein gibi vücudumuz için yararlı değerlerle zenginleştirilmiş inovatif ürünler geliştirdiklerini söyleyen Necmi Erol, “Bu yenilikçi ve güvenilir peynirlerimiz, tüm dünyada hakim olan sağlıklı yaşam trendi ile ortaya çıkan ihtiyaçları proaktif şekilde karşılıyor. Burgu, Kaymaklı, Topi, Sürmeli, Misto, Naturena çeşitleri, Plus serisi D vitaminli yenilikçi peynirlerimiz yanında Anadolu Lezzetleri, Antep, Örgü, Izgara Peynir, Van Otlu Peynir ve Tel Peynir gibi yöresel çeşitlerimizi de içeren geniş bir ürün gamı ile ihracat yapıyoruz. Türkiye’den aldığımız gücü ve kaynağı inovasyonla harmanlayarak global bir oyuncu olma yolunda ilerliyoruz. Bu ve benzeri buluşmalar da bize hız kazandırıyor.” açıklamasını yaptı.

Muratbey, 2019’da da ECRM'ye katılarak süt ürünleri kategorisinde dünya çapında 16 firma arasında tek Türk markası olarak Türkiye’yi başarıyla temsil etti.

Hibya Haber Ajansı