Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı  Mansur Yavaş, "Buraya benim en çılgın projemin açılışı için geldik” diyerek, “Polatlı halkının on yıllarca çile çektiği sorununu bitirmeye geldik” dedi.

Halkın isteklerinin karşısında durulamayacağını vurgulayan Başkan Yavaş, “Karşı gelemezsiniz… Sizi milletin seçtiğini unutursanız millet bunu size hatırlatır, engelleyemezsiniz. Karşınızda “Benim en çılgın projem, 100 kilometrelik hattı yapıp Polatlı’ya suyu götüreceğim” diyen Mansur Yavaş varsa, hiçbir şekilde engelleyemezsiniz” ifadelerini kullandı.

1 buçuk milyonun temiz su hasreti sona erdi

Başkan Yavaş, Polatlı İçme Suyu Hattı projesinin 2 buçuk milyar lira maliyetle tamamlandığını kaydederek, ‘Halkın sağlığı, halkın canı ve Polatlı’nın suyu’ diyerek başladıkları İvedik-Polatlı İçme Suyu Hattı projesi sayesinde sadece Polatlı’nın değil, Sincan, Yenikent, Temelli ve Organize Sanayi Bölgeleri dahil 1,5 milyon kişinin temiz su hasretinin sona erdiğini kaydetti.

“Temiz su ilk kez Polatlı’ya ulaştı”

Yenikent’ten branşmanla verilen temiz suyun ilk kez Polatlı’ya ulaştığını bildiren Başkan Yavaş “Yüzükbaşı hattı suyu, bu yeni suyla bugünden itibaren paçal yapılarak verilmeye başlanıyor. Günden güne paçal oranı yeni su ile azalacak ve inşallah, kent merkezi tarafında kalan 1,5 kilometrelik boru hattının tamamlanmasıyla aybaşından itibaren Polatlı suyunun yüzde 100’ü İvedik suyundan, Çamlıdere Barajı’ndan gelmiş olacak” bilgisini verdi.

Hibya Haber Ajansı