Türkiye’nin önde gelen kripto para borsalarından Bitci, NFTDeli Token’a Arbitrum ağını entegre ederek token’ı multichain bir dijital varlık haline getirdi. Geçtiğimiz günlerde NPAI Token özelinde aynı çalışmayı gerçekleştiren borsa, geliştirdiği iş birlikleriyle ekosistemindeki projelere yeni olanaklar sağlamaya devam ediyor. Bu entegrasyonla birlikte, NFT Deli Token’ı daha geniş kitlelere yaymayı hedefleyen Bitci, token’ın işlem hızının artması ve maliyetlerin azalması açısından da önemli bir iyileştirmeye imza atmış oldu.

Dünyanın önde gelen Layer 2 ağlarından biri olan Arbitrum, Ethereum ağındaki ölçeklendirme ve hız sorunlarına yenilikçi bir çözüm sunuyor. Offchain Labs tarafından geliştirilen bu platform, merkeziyetsiz ve güvenli yapıları korurken işlemlerin hızını artırmayı ve maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyor. Ethereum ağında çalışan merkeziyetsiz uygulama ve akıllı kontratlar, tıkanıklıklara ve ölçeklenebilirlik sorunlarına yol açabiliyor. Temelde bir roll-up teknolojisi olan Arbitrum ise bu sorunlara çözüm getiriyor. Ethereum işlemlerini toplayarak ölçeklenebilir ve daha maliyetsiz olan Layer 2 de yürüten Arbitrum roll-up teknolojisi, Layer 2 zincirinde tamamlanan işlemleri Ethereum ağına göndererek ihlal içeren işlemlerin tespitini kolaylaştırıyor.

Bitci tarafından geliştirilen bir NFT marketplace olan NFTDeli; dijital sanat, spor koleksiyonları ve eşsiz projelerin keşfedilmesine ve alınıp satılmasına imkân sağlıyor. Kullanıcı odaklı bir utility token olan NFTDeli Token, NFT koleksiyonlarını ve alım satım deneyimini de geliştiriyor. Platform üzerinde çeşitli kullanım alanları ve avantajlar sunan token, bu özelliğiyle de kullanıcılarına daha fazla söz hakkı ve ödül sunuyor.

 

Hibya Haber Ajansı