“Çin’deki Demokratik Uygulamalar ve Modernleşme Küresel Araştırması 2023” başlıklı rapor, bugün Beijing’de düzenlenen “Demokrasi: İnsanlığın Ortak Değeri” konulu 3. Uluslararası Forum’un kapanış töreninde, Çin Uluslararası İletişim Grubu’na(CIPG) bağlı Çağdaş Çin ve Dünya Araştırmaları Enstitüsü (ACCWS) tarafından yayımlandı.

ACCWS Başkanı Yu Yunquan törende yaptığı konuşmada, Çin tarzı modernleşmeyi anlamak için ortaya koyulan en son neticelerden biri olan raporun, esas olarak dünya halklarının tam süreçli halk demokrasisi kavrayışının Çin’in ekonomik ve toplumsal gelişmeleriyle ilgili tüm alanlarda yarattığı etkilere ilişkin algılarına ve değerlendirmesine odaklandığını söyledi. Yu, Çin’deki demokratik uygulamaların ve modernleşmenin verimliliğine ilişkin küresel algıyı nesnel bir şekilde yansıtan raporda Çin tarzı modernleşme ile devlet yönetiminin gelişme eğiliminin bilimsel bir şekilde incelendiğini anlattı. 

Raporda, Çin’deki demokratik uygulamalar ve modernleşmenin hem kendi halkı, hem de uluslararası toplum tarafından kabul gördüğüne, tam süreçli halk demokrasisinde güçlü canlılığın gösterildiğine işaret edildi.

Yu, Demokrasi Çalışmaları İçin Küresel Düşünce Kuruluşu Ağı’nın kurucu üyesi olan ACCWS’nin üst üste üç yıldır bu konuda özel kamuoyu araştırmaları gerçekleştirdiğini hatırlatarak, verilerin beş kıtadaki 23 ülkeden toplandığını aktardı.

Hibya Haber Ajansı