Japon mobilite devi Suzuki, GSX ürün ailesini genişletmeye devam ediyor. Türkiye’de Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen markanın en yeni modeli olan yeni GSX-8R, 539 bin TL’lik fiyatıyla satışa sunuldu. Spor bir motosikletin doğasını yansıtan yeni GSX-8R, aynı zamanda yeni nesil özellikler ve teknolojileri de beraberinde getiriyor.

Yeni GSX-8R, Suzuki'nin 270 derecelik krank mili konfigürasyonuna sahip yeni 776cc’lik paralel çift silindirli motorunun kullanıldığı en yeni modeli olarak öne çıkıyor. Modelde yer alan düz hat stabilitesine ve çevik yol tutuş özelliklerine katkıda bulunacak şekilde tasarlanmış çelik şase ile ayrı alüminyum yardımcı şase, dökme alüminyum jantlar ve çift radyal olarak monte edilmiş ön kaliperler yeni GSX-8S ile ortak özellikler olarak öne çıkıyor.

Bununla birlikte, daha alçak gidonlar ve tam grenaj ile SHOWA süspansiyonu gibi temel bileşen değişiklikleri, GSX-8R'a daha sportif bir duruş kazandırırken, şasi ve esnek, serbest devirli motor özellikleri ise sürücülerin maksimum tatmin için aracın tam potansiyelinden yararlanmasını sağlıyor.

Baştan çıkarıcı motor performansı

Suzuki’nin paralel ikiz motorlardaki haklı itibarı, GSX-8R’da devam ediyor. Kompakt bir yapıya sahip olan 776 cc hacmindeki bu motorun 270 derecelik konumlandırması, V silindir yapısına benzer bir güç çıkışına sahip olmasını sağlıyor.

8500 d/d’da maksimum 83 PS güç üreten motor, 6800 d/dak’da 78 Nm maksimum tork üreterek etkileyici bir performans sunuyor. Suzuki Cross Balancer teknolojisiyle donatılmış bu motor baştan çıkarıcı bir gücü son derece yumuşak ve dengeli bir gaz tepkisiyle sunuyor.

Motorun uzun pasolu iridyum bujileri, yanma verimliliğini artırmaya yardımcı oluyor. Performanslı kullanımın en büyük gereksinimi olan soğutma sistemi giriş kontrolü, tutarlı motor sıcaklığının muhafaza edilmesine yardımcı oluyor ve soğuk havalarda motoru ısıtırken rölanti dengesizliğini ortadan kaldırıyor.

Yeni GSX-8R’da yer alan altı vitesli şanzıman, yumuşak vites değiştirme kabiliyeti ve gelişmiş kontrol edilebilirlik sağlıyor. Suzuki Debriyaj Destek Sistemi (SCAS), uzun sürüşlerde yorgunluğun azaltılmasına yardımcı olurken daha yumuşak bir vites değiştirme kabiliyetine de katkıda bulunuyor. Böylelikle kullanıcıların konfor ve performans beklentisi aynı anda karşılanıyor.

Sürüşü kolaylaştıran Suzuki Akıllı Sürüş Sistemi (SIRS) ile donatıldı

Suzuki Sürüş Modu Seçimi Özelliği (SDMS), sürücünün sürüş koşullarına veya kişisel sürüş tarzına en uygun motor haritasını seçmesine olanak tanıyor. Üç modlu Suzuki Çekiş Kontrol Sistemi (STCS) ve ayrıca kapatma özelliği mevcut.

Suzuki'nin açma ve kapama ayarlarına sahip aşağı ve yukarı yönde çalışan kolay vites değiştirme sistemi (Quickshifter), debriyaj kolunu çalıştırmadan ve vites yükseltirken gazı kapatmadan, vites küçültürken ise gazı kesmeden daha hızlı, daha yumuşak ve daha güvenli şekilde vites değiştirme olanağı sağlıyor.

Hibya Haber Ajansı