Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçeye kazandırılan yeni Osmangazi Meyda’nından söz ederek, “Osmangazi Meydanı, belediyemizin çok önemli bir projesi. 2009 yılında kamulaştırma süreci ile başladığımız bu önemli projede artık sona geldik” dedi.

Osmangazi Meydanı’nı gerek bütçesi gerekse devasa yapısı ile Bursa’da son dönemde yapılan en önemli eserlerden bir tanesi olarak değerlendiren Başkan Dündar, “Ramazan ayı öncesinde meydanı halkımıza tanıtmak adına gençlere yönelik konserler düzenledik. Bu konserler vesilesiyle yaklaşık 250 bin gencimiz Osmangazi Meydanı’na gelerek bu eseri görmek fırsatı buldu. Ramazan ayıyla da birlikte iftar programları ile vatandaşlarımızı ağırlamayı sürdürüyoruz. Burası bundan sonraki süreçte de 24 saat hareketin olduğu canlı bir mekan haline gelecek” dedi.

“Yeni dönem için iki spor tesisi projemiz var”

Başkan Dündar Osmangazi Belediyesi olarak spora ve sporcuya ciddi destekleri olduğunun altını çizerek, “Osmangazi’de 78 spor tesisimiz bulunuyor. Bu tesislerin 48 tanesi bizim dönemimizde hayata geçirildi. Osmangazi Atletizm Salonu, Türkiye’nin bir numarası oldu. Yeni dönem için de spor alanında iki önemli proje hazırladık. Yunuseli Mahallemizde 30 dönüm arazi üzerine bir spor tesisi inşa ederek gençlerimize kazandıracağız. Kükürtlü Mahallesi’nde de ‘Sporcu Fabrikası’ adı altında hayata geçireceğimiz bir projemiz var. Hentbol, basketbol ve badminton gibi branşların yer alacağı bir salonu inşa ederek yine gençlerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı