Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD), Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) ve İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i Kültürpark İzmir Sanat’taki makamında ziyaret etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, görüşme kapsamında “İç açıcı bir topluluksunuz. İzmir gerçekten Türkiye’nin 81 vilayeti arasında başka bir önem taşıyor, özellik taşıyor. Kadınların bu şehirde diğer şehirlerde olmayan başka bir ağırlığı var. Nereye gidersem gideyim hep gözlemledim. Bu şehir bir kadın şehri. Kadınların daha fazla sözünü geçirmesi gereken bir şehir. O yüzden bizim bugüne kadar yapmaya çalıştığımız şey bir nezaket gereği değildi. Bugün dünyada şikayet ettiğimiz ne yaşanıyorsa hepsi erkek egemen toplumun sonuçlarıdır” diye konuştu.

Siyasetin ruhunun kaybolduğunu ifade eden ve kadın oluşumlarının önemine vurgu yapan Soyer, “Toplumdaki büyük çürümenin, değerlerin ve erdemlerin kaybolmasının devası, siyasi partilerin toplumda dönüştürücü güç olmasının anahtarı sizlerde. Özellikle kadın sivil toplum kuruluşlarında. Kadını ne kadar çok bu hikayenin öncüsü yapabilirsek o kadar sağlıklı, geleceği olan, sürdürülebilir bir şey yapmış olacağız” dedi.

Hibya Haber Ajansı