Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanma aşamasına gelen Cengiz Bektaş Kent Belleği ve Kültür Merkezi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Cengiz Bektaş Kent Belleği ve Kültür Merkezi tanıtım toplantısında konuşan Menteşe Belediye Başkan adayı Gonca Köksal:

“Kent Belleği konusu önemli ve kentin hafızası demek. Belleğimizle var oluruz ve geleceğimizi şekillendirir. Cengiz Bektaş ile üniversitede tanışma ve çalışma fırsatı bulmak benim için büyük şanstı. Bu yapı Cengiz Bektaş’ın Anadolu’daki son eseri, bizim için çok kıymetli. Muğlamız için Kent Belleği yaşam merkezi olacak. Muğla’nın koruma kültüründe büyük emeği olan, bu eseri tasarlayan, mimar, şair Cengiz Bektaş ve bu eserleri Muğla’ya kazandıran Osman Gürün’e teşekkür ediyorum.”

Tanıtım toplantısında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; “Cengiz Bektaş hocamızın değerli eşi Gönül hanımın İstanbul’dan çıkıp gelip bizlerin yanında olması bizim için çok değerli, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Cengiz Bektaş ile sohbetlerimizde bir hayali olduğunu, kent belleği kurmak gerekliliğini bununda Muğla’ya çok yakışacağını söyledi. Cumhuriyet’i, Atatürk’ü, devrimleri, tarihi, geçmişi belgeleriyle anlatmak istediğini, elinde bir proje olduğunu bunu da Muğla’ya armağan etmek istediğini söyledi. Kendisi bizzat ilgilendi. Karia, Likya, Bizans, Roma, Osmanlı imparatorluğunun hepsinin tarihi dokusu, arkeolojik zenginlikleri ile beraber kente, üniversite öğrencilerine tanıtmak, anlatmak, buradaki amaç bu. Burada ulusal ve uluslararası seminerler yapılacak. Muğla’ya ve ülkemize büyük katkı sağlayacak. Hipokrat, Herodot bizşm hemşehrimiz, yunanlı diye adlandırılan ama Anadolulu olan, Muğlalı olan çok değerli şahsiyet var. Bunlar Yunan medeniyeti değil Anadolu medeniyetinin yetiştirdiği değerleridir. Sahiplenmeliyiz çünkü gerçek bu.” dedi.

Hibya Haber Ajansı