Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Kacır, Cumhuriyetin ikinci asrında “Türkiye Yüzyılı” hedeflerini belirlediklerini kaydederek, “Türkiye Yüzyılı’nda artık; askeri insansız hava aracı üretiminde dünyada lider, ticari araç, güneş paneli, beyaz eşya, çimento üretiminde Avrupa’da birinci olan bir Türkiye var. Üretimi, ekonomisi, sanayisi, teknolojik alt yapısı her geçen gün gelişen, büyüyen bir Türkiye var.” dedi. 

Türkiye’nin stratejik boru hatlarının kesişim noktasında yer alan Adana’da “Kimyasal Madde Üretim Teknolojileri Merkezi” kurduklarını hatırlatan Bakan Kacır, şu ifadeleri kullandı:

“Katma değeri yüksek kimyasal ürünlerin ülkemizde üretiminde ihtiyaç duyulacak bilgi ve deneyimi sanayicilerimize sunuyoruz. ‘Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi’ başta olmak üzere şehrimize kazandıracağımız yeni yatırımlarla hem ülkemizin cari açığını azaltacağız hem de Adanamızı Türkiye’de kimya sektörünün başkenti haline getireceğiz. Kurduğumuz bu altyapı, şehrimizde üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirerek yeni yatırımlar için çarpan etkisi oluşturacak.”

Hibya Haber Ajansı