Haytap Hayvan Hakları Türkiye Aktif Güç Birliği Platformu (HAYTAP) hazırladığı ''Belediyelerin Karnesi'' çalışmasında 2019-2024 yılları arasında görev yapan 353 belediyeden 8’i beş üzerinden tam puan aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmalarla tam puan alarak “Beklentilerin Üstünde” notuna layık görülen tek büyükşehir belediyesi oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklamasında “Görev yaptığım süre boyunca her bir canlı için adaleti tesis etmek amacıyla çalıştım. HAYTAP’ın raporlarında da görülüyor ki tam not alan tek büyükşehir belediyesi İzmir yine Türkiye’ye öncü oluyor. Hayvan hakları konusunda ülkemize çağ atlatan örnek hizmetlerimiz İzmir'e çok yakıştı. Derler ki, hayvanları seven, insanları da sever. Ben de diyorum ki, insanı seven, can dostlarımızı da sever. Sevmek zorundadır. Yoksa bu can yarım kalır. Bütün kalbimle inanıyorum ki can dostlarımız için hayata geçirdiğimiz bu çalışmalar, toplumumuzdaki vicdan tohumlarını yeniden yeşertecek” ifadelerine yer verdi.

Pako, farkındalık yaratıyor

Tüm canlıların eşit yaşam hakkı inancıyla çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılının Nisan ayında faaliyete geçirdiği Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü ile olumsuz barınak algısını yıkarken, Kampüsde bin 500 hayvan konaklayabiliyor.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in projelerinden biri olan “Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi'' sahipsiz hayvan hastanesi olarak 7/24 hizmet veriyor. 

85 bin sokak hayvanı kısırlaştırıldı

Bölgesel Veterinerlik Hizmet Birimleri ve Mobil Hizmet Araçları ile olanakları kısıtlı ilçelerde de ile can dostların bakım, tedavi ve rehabilitasyon süreçleri yürütülüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, son 5 yılda 85 bin sokak hayvanını kısırlaştırdı, 154 bin can dostunun muayene ve tedavisini yaptı.

Hibya Haber Ajansı