Babacan konuşmasında, yaklaşan yerel seçimlere giderken ortaya çıkan video ve ses kayıtlarına, ekonomiye, Adana’da uzun süredir devam eden uyuşturucu sorununa ve tarıma değindi.

“Cumhurbaşkanı helallik istemeye başladıysa bilin ki seçimler geliyor” açıklamasını yapan Ali Babacan, “Seçimlerin yaklaştığını artık şuradan anlıyoruz: Nasıl ki yaz gelince cemre düşüyor; seçimler yaklaşınca da bir bir videolar düşmeye başlıyor. Montaj ya da değil. Gerçek ya da değil. Ama videolar düşmeye başladıysa, bilin ki seçimler yaklaşıyor. Ses kayıtları düşmeye başladıysa, bilin ki seçim geliyor. Cumhurbaşkanı ‘Bu artık son’ deyip helallik istemeye başladıysa, bilin ki seçimler geliyor. Ülkemizde demokrasiyle anılması gereken seçimler artık şunlarla anılıyor: Düşen videolar, ses kayıtları, pazarlıklar, tehditler, şunlar bunlar.” dedi.

Babacan, seçimlerin uzun süredir seçim marşlarıyla, sloganlarla anılmadığına dikkat çekti. Babacan şunları dile getirdi:

"Ülkenin her yeri flamalarla, brandalarla, afişlerle donatılmış. Artık son hazırlıklar yapılıyor: İnsanların kapıları çalınıyor, insanlardan son kez destek isteniyor. Kimi yerlerde tatlı bir telaş hâkim, kimi yerlerde rekabet hepten kızışmış. Bunların hepsi demokrasilerde olan şeyler. Ülkemiz demokrasi kültürü olan, seçimlere alışkın bir ülke. Fakat seçimler uzun süredir seçim marşlarıyla, sloganlarla, adayların tatlı sert rekabetleriyle anılmıyor.” uhalefet etmeyi bir kazanç kapısı olarak görenlerin de, kapılar ardında para hesapları yapanların da, seçimlere giderken videolardan medet umanların da, montajlara sığınanların da bu ülkeye katacakları hiçbir şey yok. Çünkü, iktidarıyla, muhalefetiyle, yerel seçimlerdeki hiçbir hesapta halk yok. Çiftçimiz yok. Millet yok. Hizmet yok.”

Hibya Haber Ajansı