Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Xi Jinping, yeni seçilen Endonezya Devlet Başkanı Prabowo Subianto’ya bir tebrik mesajı gönderdi.

Çin ve Endonezya’nın geleneksel olarak dostça ilişkilere sahip komşular olduğuna dikkat çeken Xi, iki tarafın ortak çabalarıyla ikili ilişkilerin hızla gelişme dönemine girdiğini, iki taraf arasındaki karşılıklı siyasi güvenin giderek arttırıldığını söyledi.

Xi, iki ülkenin kalkınma stratejilerinin birbiriyle derinlesine kaynaştığını, karşılıklı yarara dayalı iş birliğinde zengin sonuçların elde edildiğini, iki tarafın Çin-Endonezya kader birliğinde yeni bir sayfayı ortaklaşa açtığını belirtti.

İkili ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem verdiğine değinen Xi, Endonezya Devlet Başkanlığı’na yeni seçilen Prabowo Subianto ile birlikte ikili kader birliği inşasında daha büyük başarıların kazanılmasına yön vererek, gelişmekte olan büyük ülkeler arasında dayanışma, işbirliği ve ortak kalkınmaya dayanan ilişkiler için bir örnek oluşturmayı, iki ülkenin halklarına daha fazla yarar sağlamayı, bölgesel ve küresel refah ve istikrara güçlü bir ivme kazandırmayı beklediğini dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı