Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, açılış töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde birçok hizmeti gerçekleştirdiklerini belirterek, açılışla rahmetli Bakan Arzu'nun adını yaşatmayı amaçladıklarını söyledi.

Çınar ilçesinde de önemli hizmetlere imza attıklarını aktaran Vali Su, şöyle konuştu:

"Çınar'da son 4 yılda yaklaşık 550 kilometre asfalt, 67 bin metrekare kilitli parke yaptık. Oyun grupları, basketbol potaları, sahaları, tarihi Zerzevan Kalesi'nde karşılama merkezi yapıyoruz. Çınar'ımızda turizm gelişmesi için çok önemli bir yapıyı inşallah gerçekleştireceğiz. Yarım olimpik yüzme havuzu yaptık. Gençlik merkezi ve 2 yeni halı saha da yapıyoruz. Kütüphane yapımına başlanacak. Yani her alanda, her noktada hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Sadece Çınar'da değil, ilimizin genelinde hizmetleri hayata geçiriyoruz."

Kutbettin Arzu Bilgi Evi ve Akademi Lise

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığınca yeni hizmet vermeye başlayan merkezde 11 akıllı sınıf, kütüphane, akıl ve zeka, bilişim, müzik ve resim sınıfları yer alıyor. Çocuklar, Bilgi evinde ücretsiz Fen Bilgisi, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler ve İngilizce eğitimi alabiliyorlar.

Bilişim sınıfı, kütüphane, laboratuvar ve atölyelerin yer aldığı merkezde robotik kodlama dersleri de veriliyor.

Alanında uzman eğitmenlerin görev yaptığı yeni eğitim yuvasında ana dersler dışında çocuklar, idare tarafından belirlenen tarihlerde sosyal, kültürel programlar ve spor aktivitelerinden de ücretsiz şekilde yararlanıyor.

Hibya Haber Ajansı