İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘10x10=100 Büyük Proje’ toplantılarının 7. ve 8.’sini, ‘Girişimci ve sürdürülebilir İstanbul için tam yol ileri’ başlığıyla gerçekleştirdi.  İmamoğlu, “Bugün size, beton kanalla rant projeleriyle değil; girişimcisiyle, teknolojisiyle, yatırımcısıyla ekonomisini güçlendiren, ekonomik olarak güçlenirken doğal alanlarını, içme suyu havzalarını tarım alanlarını tahrip etmeyen İstanbul’u, güvenli gıdaya ve suya erişimiyle kısacası sürdürülebilirliğiyle geleceğe taşıyacak yol haritamızı paylaştım."dedi.

İmamoğlu, “Bu, bilimin ve ortak aklın çizdiği haritadır. Daha önce de söylediğim gibi; biz bu yol haritasını hayata geçirebilecek yegane siyasi kadroyuz. Yönetim anlayış ve ahlakımız, yönetim bilgi ve becerimiz, 5 yıllık performansımız ortadadır. Kendimizi, ‘İstanbul’un muhafızı’ olarak tanımladık ve hep bu özenle hareket ettik. Bizim geçmişimizde, ihmal ya da ihanetle tanımlanabilecek hiçbir şey yok. İstanbul’un kaynaklarını asla israf etmedik. Her zaman İstanbul’un üretici, yenilikçi, yaratıcı potansiyellerini korumak ve geliştirmek için çalıştık. Bundan sonra da İstanbul’un hızının kesilmesine, rotasının geri çevrilmesine asla izin vermeyeceğiz. İstanbul’un rotasını geri çevirmeye niyet edenlerin değil, ‘tam yol ileri’ diyenlerin kazandığı bir seçimi hep birlikte yaşamak zorundayız” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP İstanbul İla Başkanı Özgür Çelik, CHP’nin Bursa Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney ve Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat da sunumda İmamoğlu’na eşlik etti.

Vatandaşların Nevruz Bayramı’nı kutladı

Konuşmasının başında vatandaşların Nevruz Bayramı’nı kutlayan İmamoğlu şunları dile getirdi:

“Nevruz, bu topraklar için çok özel bir kutlama anı, bir bayram. Birbirini hisseden ve birbirini konuşan, birbirini ağırlayan, birbirini coşkuyla karşılayan muazzam bir gün. Tarih boyunca, şu anda bu cennet vatanda yaşayan 86 milyon insanımızın, hangi coğrafyadan olursa olsun, kökeni tarih boyunca böylesi bir bayramı birlikte kucaklamak, birlikte yaşamak, yaşatmak konusunda ortaklaşabilen, belki de dünyada nadir anlardan, nadir günlerden birisi. Bu bağlamda ben de 86 milyon insanımız adına, kendi içimdeki coşkuyu tarif edemem. Bu coşku, umuyorum insanlarımıza barış, huzur, karşılıklı birbirini hissettikleri ve bütün sorunlarımızı giderdiğimiz, bolluğun, bereketin geldiği, güzel günleri karşıladığımız bir sürecin vesilesi olsun. Bu bağlamda, cennet vatanımızdaki ve bütün coğrafyalarda Nevruz’u kutlayan çok değerli insanlığın Nevruz Bayramı kutlu olsun, güzelliklere vesile olsun."

“Gençlere her türlü imkanı sağlaması gerekenler, ceplerindeki telefonla uğraştı”

İmamoğlu, gelişmiş ve büyüyen bir ekonomi için, İstanbul’un sahip olduğu iki büyük potansiyel olduğunu belirterek, “Birincisi; Avrupa’nın en genç nüfusuna sahibiz. İstanbul, yüzde 70’lere varan çalışma çağında olan nüfus oranıyla, Avrupa Birliği ortalamasının çok üzerinde ve önemli bir avantaja sahip. Maalesef gençlerimiz, kayıp bir dönem yaşadı. Baskıya, yasağa, işsizliğe, düşük ücretli işlere maruz bırakıldılar, özgürlükleri kısıtlandı. Gençlere her türlü imkanı sağlaması gerekenler, ceplerindeki telefonla uğraştı. ‘Telefonun kaç para’ vesaire gibi bu çağa asla uygun olmayan, yani biraz da siyasilerin kışkırtmasıyla, biraz da hafife alan bir tavırla gençlerimize ulaştı. Emek verdiğimiz, gözümüz gibi büyüttüğümüz gençler arasında umutsuzluğa kapılanlar, umudu başka ülkelerde aramak zorunda kalanlar oldu. Anne-babalarımızın ve gençlerimizin en fazla muzdarip olduğu konu gelecek kaygısı. Bu gidişe, ‘dur’ diyeceğiz. Bizler, bu potansiyeli görüyor ve özellikle yeni ekonominin ihtiyaçları olan eğitim, bilgi ve teknolojiyle başta gençlerimiz, tüm İstanbulluları buluşturacak araçları üretiyoruz ve üretmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı