Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bayburt’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Ankara’dan Erzurum’a giden ve oradan karayolu ile Bayburt’a geçen Bakan Yaşar Güler’e 3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı eşlik etti.  Bakan Yaşar Güler Valilik ziyaretinde ise Bayburt Valisi Mustafa Eldivan’dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Bakan Yaşar Güler Bayburt programı sırasında, 1995 yılında Bingöl’de vatani görevini yaparken görevli gittiği Güneşli Karakolunda şehit düşen Piyade Er Kazım Yazar’ın evini de ziyaret etti. Şehidin annesi ve kardeşiyle sohbet eden Bakan Yaşar Güler, şehidin yeğenlerine de hediyeler verdi.

İftarı ise Bayburt’ta yaşayan şehitlerin aileleri ve gazilerle yapan Bakan Yaşar Güler, iftarda bir konuşma yaparak şunları söyledi:

“Bugün baba ocağım, yiğitler diyarı Bayburt’ta bulunmaktan ve siz değerli hemşehrilerimle bu güzel iftar sofrasında bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Binlerce yıldır, şehitlerimizin ve gazilerimizin kanıyla sulanan cennet vatanımız, şanlı ecdadımızın bizlere miras bıraktığı en kutsal emanettir. Bizler de bu mirasa sahip çıkma ve onu gelecek nesillere daha müreffeh ve daha güvenli bir şekilde aktarma sorumluluğunu taşıyoruz. İçinde bulunduğumuz hassas ve kritik dönemde bu konudaki görev ve sorumluluklarımız daha da artmıştır. Bu kapsamda ülkemizin savunması, asil milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz."

Teröristlere büyük bedeller ödettiklerini belirten Bakan Güler, "Aziz şehitlerimizin silah arkadaşları kahraman Mehmetçik, onların bıraktığı şanlı sancağı gururla taşıyor. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmamak ve siz kıymetli ailelerimizin göz yaşlarının hesabını sormak için alçak teröristlere büyük bedeller ödetiyoruz. Kahraman ordumuz, ülkemizin ve asil milletimizin hakkına, hukukuna saldıran hain terör örgütü ile mücadelesini, azim ve kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda yurt içi ve sınır ötesinde icra ettiğimiz başarılı operasyonlarla, terör örgütünün belini kırdık. Şu ana kadar büyük bir başarıyla sahada tesis ettiğimiz kontrolün geliştirilmesi ve genişletilmesi, terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesinin sıfırlanması için gözümüzün değmediği, ayağımızın basmadığı yer bırakmayacağız." diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı