Başkan Turgay Erdem, iftar öncesi şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelerek sohbet etti. Kur-an’ı Kerim tilaveti okunmasıyla başlayan gecede, birlikte dualar edildi ve oruçlar açıldı.

İftar yemeğinin ardından konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, kutsal ramazan ayında şehit aileleri ve gazilerle aynı sofrada olmaktan büyük onur duyduklarını belirtti.

Şehit ve gazilerin ülke için yaptıklar fedakarlıkları unutmadıklarını kaydeden başkan Turgay Erdem, “Bugün özgür ve bağımsız bir ülkede yaşıyorsak, bayrağımız dalgalanmaya devam ediyorsa, bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmuyoruz. Çocuklarımızı vatan sevgisiyle, Mustafa Kemal’in izinde, şehit ve gazilerimizin anısıyla yetiştiriyoruz, yetiştirmeye devam edeceğiz. Sizler bu kahramanlarımızı yetiştiren ve bu topraklar için şehit veren ailelerimizsiniz. Ben şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Metin Şenol, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Adem Erdem ile Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nevin Fırtına da, geceye bir aile olarak katıldıklarını belirterek, Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür etti.

Dernek başkanları, şehit aileleri ve gazilerin yaşadığı sorunlara değinerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu sorunların dile getirilmesi ve çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Hibya Haber Ajansı