Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dünyanın ekonomik olarak iyi bir dönemden geçmediğini ifade ederek, “Pandemi ve sonrasında yaşanan olumsuzluklarda dünya büyümesi ve ticareti, tarihsel ortalamaların altında seyrediyor” dedi.

“Geçtiğimiz yılı dünya ekonomisi yüzde 3 civarında Türkiye ekonomisi ise yüzde 4.5 büyümeyle kapattı” hatırlatmasını yapan Cevdet Yılmaz, “Ülkemiz ilk kez trilyon dolarlık ekonomiler ligine girmiş oldu. Geçen yıl 1 trilyon 119 milyar dolarlık ekonomik büyümeyle 2023'ü kapatmış olduk. Nominal dolar bazında kişi başına düşen gelirimiz ise 13 bin 110 dolar seviyesine ulaştı. 2023’ün 4. çeyreğinde sabit sermaye yatırımlarının yüzde 10.7 artmış olması, makine teçhizat yatırımlarındaki artışın da yüzde 14 seviyelerinde olması sanayimizin gücünü ve potansiyel büyümemizi ortaya koyan olumlu göstergelerdir” ifadelerine yer verdi.

Yılmaz, enflasyonla mücadelenin temel önceliklerinden biri olduğu vurgusunu yaparak, “ Büyümemizi sürdürürken enflasyonu da düşürmeyi hedefliyoruz. Enflasyonda geçen yılı yüzde 64.8'le kapattık. Kalıcı refah artışı ve sürdürülebilir büyümenin, fiyat istikrarı ile ilişkili olduğuna inanıyoruz. 2025 yılında enflasyon beklentimiz %15'ler seviyesine gerilemesi, 2026 yılında ise tek haneli enflasyona yeniden ulaşacağız. Tahminimiz, Şubat ile birlikte 12 aylık cari açığımızın 32-33 milyar dolarlara kadar gerileyeceği yönünde”  bilgisini paylaştı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Bursa’nın tarihi, kültürel, turizm ve tarımsal potansiyelinin yanında sanayisiyle de öne çıktığını ifade ederek “Özellikle 2024-2029 yılları için daha nitelikli, daha katma değerli, daha fazla ihracat yapabilmek adına en önemli projelerden biri olan KOBİ OSB, bizim için kıymetli ve değerli. BTSO ile iş birliği içerisinde herhangi bir rant söz konusu olmadan, şehir merkezinde ilgili taraflarla paylaşmış olacağız” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı