Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü düzenlendi.

Cumhuriyet Caddesi’nde başlayan yürüyüşe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekili Mustafa Varank, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, kamu kurumları temsilcileri, Bursalı vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte, çeşitli okullardan gelen öğrenciler ellerindeki pankartlarla suyun tasarruflu kullanımına dikkat çekti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yürüyüşün ardından Hanlar Bölgesi İpek Han Meydanı’nda düzenlenen törendeki konuşmasında su tasarrufunun önemine dikkat çekerek gerçekleştirilen ‘’Su Damlalarının Peşinde’’ projesi hakkında bilgi verdi.

22 Mart Dünya Su Günü vesilesiyle BUSKİ, Jeotermal A.Ş. ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ‘’Barış İçin Su Okuryazarlığı’’ projesini başlattıklarını açıklayan Başkan Aktaş, ‘’Bursa genelindeki en az 27 ilkokul, 2 bin ilkokul öğrencisi, 300 öğretmen ve 6 bin velinin, su tasarrufu ve su okuryazarlığı kapsamında bilgilendirilmesini ve su kaynaklarımızın daha verimli kullanılmasını amaçlıyoruz. Belirlenen 27 farklı okulda drama eğitmeni, psikolog ve diyetisyen destekli atölyeler ile farkındalık eğitimleri yapacağız.’’ dedi.

Hibya Haber Ajansı