Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Erciyes Kültür Merkezi’nde Kayseri Gençlik Buluşması’na katılarak, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yaşadığı deneyimlerini paylaşıp, Kayserili gençlere ilham kaynağı oldu.

Başkan Büyükkılıç, Bakan Kacır ile birlikte öğrencilerin kurduğu stantları da ziyaret ederek, Teknofest gençliğinin ürettiği eserleri ilgiyle inceledi.

Kayseri Gençlik Buluşması’nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da Kayseri’de olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, gençlerin milli teknoloji hamlesinin sahibi ve öznesi olduklarını söyledi.

Alper Gezeravcı’nın Türkiye’de ilk astronot olarak Uluslararası Uzay İstasyonu’na çıktığını anlatan Bakan Kacır, 13 bilimsel deneyi uzayda gerçekleştirdiğini vurguladı.

Bakan Kacır, Alper Gezeravcı’nın uzaydan dünyaya döneli 41 gün olduğunu söyleyerek, “Gezeravcı döndüğü günden bu ana zannediyorum Memduh başkan bizi 41 kere aramıştır. İlla bir an evvel Kayseri’ye geleceksiniz diye. Huzurlarınızda bizi sizle buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Sizlerin Teknofest ile ilgili beklentiniz olduğunu biliyorum. Bir gün mutlaka Kayseri’de de birlikte olmayı ümit ediyorum.” dedi.

Gençlerin hizmetkarı olmaya devam edeceklerini belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “5 üniversitesi olan Kayserimizde gençler bizi sever. Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden 2 defa genç dostu şehir ödülü almış bir belediye başkanı olarak onların hizmetkarı olmaya, onları geleceğe ümitle sevk etmeye devam edeceğimizi paylaşıyor, sevgiler, saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı