Resmi olmayan raporlara göre, Moskava'daki saldırıda savaş kıyafetleri giyen silahlı kişilerin Moskova'daki büyük bir konser salonunda ateş açması ve patlayıcıları patlatması sonucu en az bir düzine kişi öldü ve çok daha fazlası da yaralandı.

Sosyal medyaya düşen videolarda saldırı sırasında Crocus City Müzik Salonu'nun alevler içinde kaldığını gösteriyor. Paniğe kapılan Ruslar canlarını kurtarmak için kaçarken en az dört silahlı kişinin otomatik silahlarla ateş açtığını görülüyor.

Bir videoda, tüfek taşıyan üç adam, konser salonunun lobisine dağılmış cesetlere yakın mesafeden ateş açtı. Saldırının diğer videolarında da patlama sesleri duyulduğundan, saldırganların patlayıcı da patlattığı anlaşılıyor.

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin saldırıyı "büyük bir trajedi" olarak nitelendirdi. Saldırının olduğu bölgeye en az 50 ambulans sevk edildi.

Acil servis ekipleri, "Saldırganların konser sırasında binanın girişine otomatik silahlarla ateş açtıkları ve ardından binada yangın çıktığı tahmin ediliyor" dedi. Yetkililer saldırıya en fazla beş kişinin katıldığını söyledi.

Rus basınında çıkan haberlerde, insanlar tahliye edilirken çevik kuvvet polislerinin bölgeye gönderildiği belirtildi.
 

Hibya Haber Ajansı