Sağlık Bakanı Koca, MHRS randevularında yaşanan sorunlara karşı, uzman ve yan dal uzmanı sayılarının artırılması için köklü bir çözüme gittiklerini belirterek, “Kısa sürede sonuç almak içinse çalışmalarımız sürüyor. Alınan fakat iptal edilmeden gidilmeyen randevular, güncel durumun ana nedenlerinden biridir.” dedi.

Türkiye’nin her yerinde iptal edilmeyen randevuların oranının yüksek olduğuna dikkati çeken Bakan Koca, “Sağlık hizmetine erişimde adaletin tesisi için her birimizin duyarlı olması gerekiyor. Bugün bu duyarlılığı göstermeyen, yarın randevu alamamaktan şikayetçi olabilir. Bu mümkün. İptal edilmeyen 110 bin randevu, alınamayan 110 bin randevu demek. Her birimi çözümün parçası olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, Türkiye’de toplam yoğun bakım yatak doluluk oranının yüzde 69 olduğuna dile getirerek, “İstanbul’da bu oran yüzde 72’dir. Servis yatak doluluk oranı ise Türkiye’de yüzde 60, İstanbul’da yüzde 66. İki ay kadar önce oranlar biraz daha yüksekti. Bir sorun söz konusu değil. İmkanlarımızla, hastalarımız adına rahatız.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı