Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani bugün öğlen saatlerinde depremden etkilenen Antep’e ulaştı. Burada AFAD koordinasyon merkezine gelen Neçirvan Barzani, Bursa Valisi Yakup Canpolat tarafından karşılandı.

Barzani, burada yetkililerden çalışmalar ve son durum hakkında bilgi aldı.

Ardından gazetecilere konuşan Barzani, “Bugün buraya gelişimizin sebebi deprem nedeniyle zor günler yaşayan Türkiye devleti ve milleti ile acıyı paylaşmaktır. Başkan Mesud Barzani ve Kürdistan halkı adına depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılar için acil şifa diliyoruz” dedi.

"Türkiye halkı ve devleti en zor zamanlarda Kürt halkına yardım etti"

“Türkiye tüm zor zamanlarda bize yardım ve destek sundu” diyen Barzani, “Türkiye halkı ve devleti en zor zamanlarda Kürt halkına yardım etti. Bugün burada yaşanan felaket nedeniyle Kürdistan’da her evde yas var. Bir çok yerde eğlence planları bu yas nedeniyle ertelendi. Kürdistan Bölgesi olarak imkanlarımız  dahilinde yardım sunduk, sunmaya da devam edeceğiz. Burada yardımlarından dolayı Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm kurum ve kuruluşlar ile özel sektöre teşekkürlerimi iletiyorum. Özel olarak da yardımlarından ötürü burada aramızda bulunan Barzani Yardım Vakfı Başkanı Ahmed Musa’ya teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi’nin sınırlı imkanları ile vefa mesajı vermek istediğini yineleyen Barzani, “İnşallah bu kötü günlerin aşılacağına eminim. Türkiye hükümeti ve Cumhurbaşkanı’nın yeniden bu krizden çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

Barzani daha sonra deprem bölgesini gezdi.