Bakan Yerlikaya, 8 ilde DEAŞ Terör Örgütüne yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Bozdoğan-16” operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

1 Haziran 2023-23 Mart 2024 tarihleri arasında DEAŞ Terör Örgütüne yönelik toplam bin 316 operasyon düzenlendiğini aktaran Yerlikaya, operasyonlarda 2 bin 733 şüphelinin yakalandığını ve bunlardan; 692’sinin tutuklanarak, 529’unun hakkında adli kontrol kararı verildiğini açıkladı. 

Yerlikaya, teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacaklarını vurgulayarak, ''Tek bir hedefimiz var; O da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası ve desteği ile durmadan, duraksamadan mücadele etmek.'' dedi.

Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, İzmir ve Konya’da düzenlenen operasyonlar sonucu hakkında Yerlikaya şu açıklamada bulundu:

''Adana’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 3 şüpheli yakalandı. Afyonkarahisar’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 4 şüpheli yakalandı. Ankara’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 13 şüpheli yakalandı. Düzce’de DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 1 şüpheli yakalandı. Eskişehir’de DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 3 şüpheli yakalandı. Gaziantep’te DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 2 şüpheli yakalandı. İzmir’de DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 10 şüpheli yakalandı. Konya’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 4 şüpheli yakalandı.''

Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik eden Yerlikaya, ''Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.'' dedi.

Hibya Haber Ajansı